Primera visita post pandèmia del Barça als hospitals

Primera visita post pandèmia del Barça als hospitals

Els jugadors del primer equip de futbol sala Pito, Ortiz, Catela, Sergio González i Miquel Feixas han visitat els nens i nenes ingressats a l’Hospital Infantil Vall d’Hebron

La Fundació i els equips professionals del Barça han reprès les tan necessàries visites als infants ingressats en diferents centres hospitalaris de Catalunya que es feien durant tot l’any, i de manera periòdica, abans de la pandèmia i estaven interrompudes des de març del 2020.

 

La primera visita post pandèmia l’han feta els jugadors del primer equip de futbol sala Pito, Ortiz, Catela, Sergio González i Miquel Feixas, sempre acompanyats del directiu Aureli Mas i del patró de la Fundació Manel Esteller, a l’hospital Vall d’Hebron. Els amfitrions de la visita han estat el Dr. Jose Manuel Domínguez, subdirector assistencial del centre, i Maria Ángeles Aceituno, adjunta a la direcció d’infermeria.

Els futbolistes han passat una estona molt agradable amb els nens i nenes ingressats a l’Hospital Infantil Vall d’Hebron, han signat autògrafs, s’han fet selfies i han conversat amb els infants repartint somriures, il·lusió i alegria, la millor de les teràpies possibles. Menció especial per al cas del Bruno, un nen ingressat al Servei d’Oncologia Pediàtrica i que celebrava, casualment, el seu dotzè aniversari i ha pogut bufar les espelmes de forma simbòlica amb els futbolistes del Barça.

Campanya ‘És Nadal tot l’Any’

La idea és que cada mes un grup de jugadors dels primers equips dels Esports Professionals del Barça visitin un dels hospitals de referència de la ciutat que té conveni amb la Fundació. Abans, aquesta era una acció que només es feia coincidint amb les dates nadalenques, però ara la idea és ampliar-ho a tota la temporada.

Les visites estan emmarcades dintre del programa de Benestar Emocional Pediàtric de la Fundació i de la iniciativa solidària ‘És Nadal tot l'any’. Aquestes campanyes tenen com a objectiu final fomentar el benestar emocional dels nens i nenes hospitalitzats mitjançant el reforç d'emocions positives. 

Amb aquestes visites es busca desenvolupar la capacitat d'adaptació dels infants i la seva imaginació i il·lusió perquè l'estat emocional i un entorn favorable tenen un paper clau en l'eficàcia del tractament i en la millora dels processos de recuperació dels infants. 

Aureli Mas destaca la implicació de la Fundació

El directiu del Club responsable del futbol sala, Aureli Mas, ha destacat la implicació del Club en causes socials. “La Fundació fa una tasca incansable i molt necessària per aportar il·lusió en tots els projectes que porta a terme, i és un dels orgulls del Barça”, destaca Aureli Mas, que també posa en valor la tasca dels sanitaris i professionals de l’hospital Vall d’Hebron. 

”Conec de prop el servei d’oncologia pediàtrica de la Vall d’Hebron i he de dir que tenim la gran sort de comptar amb una sanitat pública de primer nivell a Catalunya, dirigida per uns professionals excel·lents que cuiden les persones i s’hi deixen la pell diàriament per fer bé la seva feina i salvar vides”, diu Aureli Mas.

Els jugadors, entregats

Per als jugadors la visita també ha sigut una lliçó de vida. “No té preu veure que pots aportar el teu granet de sorra en forma d’il·lusió i alegria al dia a dia d’uns infants i també d’unes famílies que passen per un moment molt difícil”, destaca Carlos Ortiz.

“Ha sigut una experiència molt enriquidora i alhora colpidora per a nosaltres, només que haguem aconseguit que els nens i les nenes s’hagin evadit per una estona de la dura realitat que viuen ja ha valgut la pena”, ha dit emocionat Pito.

El que ha quedat clar és que és una sort que els jugadors hagin pogut tornar als hospitals dos anys després i que el programa tindrà continuïtat. Els equips professionals del Barça seguiran visitant els hospitals catalans periòdicament durant tota la temporada.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut