Barça – ElPozo Murcia: Tres punts d’or (2-1)

En una nova mostra de personalitat i caràcter, els blaugranes han aconseguit endur-se un triomf en un partit que s’ha decidit en els minuts finals

Els Barça – ElPozo Murcia solen ser sinònims d’intensitat i emoció. Doncs bé, l’enfrontament emmarcat en la 22a jornada de Lliga, que ha suposat la reedició de la final de la Copa d’Espanya guanyada per part dels culers, ha tornat a demostrar-ho (2-1). Així, dos gols en la segona meitat de Coelho i Adolfo, han regalat un importantíssim triomf a un conjunt de Jesús Velasco que ha dominat el partit dels primers minuts.

L’altre gran noticia de la jornada ha estat el gran paper que han exercit els jugadors del filial blaugrana; Ortiz, Carrasco i Nicolás, aquest últim realitzant el seu debut amb el primer equip. En un partit de màxima exigència, tots tres jugadors amb respost amb nota i han demostrat tot el seu talent.

No es mou el marcador

En la primera meitat, sense deixar respirar a ElPozo Murcia gràcies a l’alta pressió que ha exercit el Barça, les ocasions han caigut, principalment, de part dels culers. Coelho, amb un xut al pal, Ortiz amb una esperonada arribada al segon pal i Dyego, amb una rematada creuada que ha sortit fregant el pal esquerre de la porteria murciana, han gaudit de les oportunitats més clares dels barcelonins; tanmateix, la bona actuació de l’exporter blaugrana Juanjo ha impedit el gol culer i ha permès als visitants marxar al descans amb un 0-0 que, en quant a joc, ha estat dominat per als homes de Jesús Velasco.

Coelho i Adolfo signen el triomf

A la represa, el rumb del partit no ha virat. El conjunt blaugrana continuava imperant la seva llei arran d’una circulació de pilota vertiginosa i una solidesa defensiva trobada a partir de la perseverant pressió a camp contrari. Per altra banda, la fascinant posada en escena dels blaugrana, es contraposava a un hermetisme murcià que anava agafant embranzida després de cada aturada de Juanjo.

En un dels pocs instants en què ElPozo ha intentat posar en perill porteria culer, els blaugranes han eixugat les pretensions murcianes amb un gol aconseguit per part Coelho. El jugador brasiler ha culminat un ràpid contraatac, propiciat per una gran passada del porter Dídac, amb un potent xut que s’ha acabat introduint al fons de la xarxa visitant després de rebotar en Juanjo (1-0, min. 31).

Finalment, els darrers minuts de partit han estat trepidants. Els visitants han respost al gol culer atacant amb cinc i han trobat el gol de la igualada amb una bona rematada al segon pal de Felipe Valerio (1-1, min. 38). Amb aquesta diana, l’empat semblava destinat a imposar-se en l’electrònic. No obstant això, els blaugranes, tot i les adversitats plantejades en aquests darrers moments, han tret a col·lació la seva personalitat i han aconseguit la victòria gràcies a un instant de llum en forma de gol d’Adolfo (2-1, min. 39).

Barça, 2

ElPozo Murcia, 1

Barça: Dídac, Adolfo, Nicolás, Coelho, Dyego –cinc inicial– Miquel Feixas, Povill, Lozano, Víctor Pérez, Marcenio, Carrasco, Ortiz.

ElPozo Murcia: Juanjo, Leo Santana, Fernando, Darío, Mati Rosa –cinc inicial– Ginés, Alberto Garcia, Felipe Valeiro, Rafa Santos, Matteus, Gadeia, Wallace.

Gols: 1-0, Coelho (min. 31); 1-1, Felipe Valeiro (min. 38); 2-1, Adolfo (min. 39).

Àrbitres: Jorge Gónzalez i Luis M. Sánchez.