Barça - ElPozo Múrcia: Són campions de Copa! (3-3; 7-6)

En una final en què l’emoció ha estat present en tot moment, els blaugranes s’acaben emportant el seu segon títol de la temporada després d’una tanda de penals d’infart

El segon títol de la temporada i la sisena Copa d’Espanya del Barça de futbol sala ja és aquí. I, per fer-ho, els blaugranes han hagut de suar de valent. Després d’un partit carregat de canvis de guió, els homes de Jesús Velasco s’han acabat emportant del nou Olivo Arena de Jaén el títol cap a Barcelona, en part gràcies a l’aparició en la tanda de penals d’un Miquel Feixas estel·lar, autor de l’aturada decisiva. Però també de saber tirar de paciència, en un partit que ha tingut emoció fins al gol de penal de Marcenio que, definitivament, ha tenyit de blaugrana el trofeu.

Amb aquest nou triomf, la secció aconsegueix sumar el seu 36è títol a les vitrines del Club i agafa embranzida per encarar el tram final de temporada, on el conjunt barceloní intentarà regalar una nova alegria a l’afició culer a la lliga i a la Champions.

Els blaugranes dominen amb pas ferm...

Des del primer minut de partit, la porteria de ElPozo Múrcia ha viscut un setge constant del Barça. La superioritat tècnica i física dels homes de Jesús Velasco ha anat imperant de manera progressiva sobre el parquet del nou Olivo Arena i el control de la pilota, ràpidament, s’ha transformat en ocasions de color blaugrana. Ara bé, els culers s’han topat amb un antagonista que ha eixugat el domini barceloní: l'exporter del Barça, Juanjo Angosto. Amb tres aturades espectaculars, el porter murcià ha evitat que el Barça traduís la seva superioritat en el joc durant els primers minuts de partit en un avantatge tangible en el marcador.

Tanmateix, la resistència defensiva dels de Javier Uceda no ha estat eterna. I és que l’hermetisme murcià no ha pogut fer res quan ha aparegut en escena la connexió Dídac – Adolfo. Quan faltaven cinc minuts per al final del primer acte, el porter d'Arenys ha servit una gran passada des de la seva porteria que el colomenc ha recollit a la perfecció per obrir la llauna blaugrana amb un xut ras que s’ha introduït en gol (1-0, min. 16). L’única notícia que ha frenat l’entusiasme dels culers durant la primera meitat ha estat la lesió al genoll dret d’Esquerdinha, que ha obligat el ‘10’ blaugrana a abandonar la final de manera prematura.

... però arriba la resposta murciana

A la represa, sabent que la distància que indicava l’electrònic era inferior a la que s’havia vist en el terreny de joc, ElPozo Múrcia ha iniciat la segona part amb la voluntat d’intentar aprofitar aquest factor arran d’una pressió més intensa a tota pista. Amb aquest context, els principals problemes del Barça han arribat quan els àrbitres han assenyalat la cinquena falta dels de Jesús Velasco. Així, mentre que els culers estaven condicionats per estar en ‘bonus’ de faltes, els murcians han aprofitat aquesta situació per continuar amenaçant la porteria de Dídac Plana i capgirar el marcador amb dos gols quasi consecutius de Rafa Santos (1-1, min. 32) i Taynan (1-2, min. 33).

Els culers s'aferren a la final...

En els darrers minuts de partit, la maduresa del Barça ha brillat. Aprofitant una decisió molt encertada del tècnic Jesús Velasco en col·locar Dyego de porter – jugador en atac, els blaugranes han assolit l’empat gràcies a un gol en pròpia de Taynan precedit d’una gran jugada coral culer (2-2, min. 38). A més, en l’últim minut de partit, els blaugranes han trobat en la sort el seu millor aliat quan Gadeia ha enviat al pal el doble penal assenyalat per la sisena falta. Per tant, aquests instants frenètics han portat la final a la pròrroga.

.... i són campions als penals!

Després d’uns temps suplementaris marcats per una primera meitat on cap dels dos equips ha decidit arriscar massa i un segon temps on la valentia d’ambdós conjunts ha estat protagonista, el duel ha marxat als penals després d’un primer gol de Pito (3-2, min. 45) i una resposta ‘in extremis’ de Darío (3-3, min. 48).

Així doncs, les noves taules en el marcador han portat la final a una tanda de penals on hi ha hagut de tot. I és que els murcians han arribat a posar-se per davant i, fins i tot, a celebrar el títol momentàniament en una ocasió, però la intervenció del VAR ha fet repetir de manera acurada el penal decisiu fallat del Barça, i ha donat ales a un conjunt barceloní que no ha tornat a fallar cap pena màxima més.

D’aquesta forma, qui ha acabat apareixent com a salvador ha estat Miquel Feixas. El barceloní ha agafat el relleu de Dídac Plana a la porteria i ha aturat en dues ocasions consecutives, una anul·lada per una nova intervenció del VAR, el sisè penal de ElPozo Múrcia. Finalment, Marcenio ha fet bona l’aturada de Miquel Feixas amb un potent xut impossible d'aturar per Juanjo i ha regalat al Barça de futbol sala la seva sisena Copa d’Espanya.

LA FITXA

Barça, 3

ElPozo Múrcia, 3

Barça: Dídac, Lozano, Ortiz, Pito, Matheus Rodrigues –cinc inicial– Adolfo, Coelho, Dyego, Esquerdinha, Feixas (ps), Marcenio, Povill.

ElPozo Múrcia: Juanjo, Fernando, Alberto Garcia, Darío, Mati Rosa –cinc inicial- Gadeia, Leo Santana, Rafa Santos, Taynan, F. Valerio.

Gols: 1–0, Adolfo (min. 16); 1–1, Rafa Santos (min. 32); 1–2, Taynan (min. 33), 2–2, Taynan (min. 37); 3–2, Pito (min. 45); 3–3, Darío (min. 48).

Àrbitres: Aitor Felipe Madorran i David Urnandóz. Han amonestat amb targeta groga els locals Pito, Adolfo i Dyego i els visitants Leo Santana i Juanjo. Han amonestat amb targeta vermella a Taynan.