Barça - ACCS: Cap a la Final a Vuit (2-1)

Els d'Andreu Plaza guanyen els francesos en un partit molt disputat, amb gols de Ferrao i Ximbinha

La última vegada que l’himne de la Champions havia sonat al Palau havia estat en la final de la última edició, on el Barça va aconseguir aixecar el 3r títol continental de la seva història en una nit memorable. Mesos després, el mateix escenari s’ha tornat a vestir de gala per acollir un d’aquells partits que, tot i no tractar-se ‘de facto’ d’una final, podria ser-ho perfectament atenent al nivell i a les plantilles d’ambdós equips. I el Barça ha aconseguit guanyar l'ACCS Asnières Villeneuve 92 per classificar-se per a la Final a Vuit. Els gols de Ferrao i Ximbinha han remuntat la diana inicial d'Edu, que ha avançat un equip parisenc que debutava a la competició i que arribava amb ganes de ser el primer equip francès en classificar-se per una fase final de Champions. Però el Barça ha acabat amb les seves aspiracions.

Igualtat absoluta en els primers 20 minuts

Amb els vells coneguts Jesús Velasco, ex-entrenador d’Inter Movistar, al timó des de la banqueta, i figures com Ricardinho i Ortiz capitanejant l’equip en pista, els francesos venien amb la intenció de donar la sorpresa davant l’actual campió de la competició. El partit ha començat amb un ACCS gaudint de més possessió de la pilota, i un Barça molt atent a les recuperacions per generar ràpids contraatacs. Precisament en una d’aquestes accions ha arribat la primera ocasió clara del partit, un u contra u d’Esquerdinha que ha resolt amb seguretat Aksentijevic. El porter serbi ha estat dels homes més destacats de l’equip francès durant tot el partit, i un autèntic malson pels atacants blaugranes.

Les ocasions han anat caient a parts iguals en ambdues porteries, i han estat els francesos els primers en obrir el marcador. Edu ha culminat una acció d’estratègia amb un gran toc d’esperó, que ha entrat suau a prop del pal de la porteria de Dídac (min 9). Arran del gol l’equip francès ha crescut i ha obligat a Andreu Plaza a demanar un temps mort (min. 10), que ha servit per canviar la dinàmica del partit.

Això ha donat pas a un Barça més còmode amb la pilota que ha començat a gaudir de llargues possessions, que no obstant sovint quedaven en estèrils davant una defensa molt ben posicionada per part de l’equip francès. Els blaugrana, però, ha avisat a través de Ximbinha per partida doble, i finalment, a falta d’un minut pel tancament de la primera part, ha arribat el gol de Ferrao. Una passada per banda de Dyego ha permès al pivot brasiler girar-se i engaltar un gran xut, que ha entrat per l’escaire i ha situat l’empat al marcador.

Respecte mutu, i final d’infart

Els dos equips han saltat després del descans amb la intenció de trencar la igualtat fins llavors vista sobre la pista. Amb la mateixa tònica, tant Dídac com Aksentijevic han tingut feina, i el desgast d’ambdós equips ha fet que el partit es convertís en un constant d’anades i vingudes. Ha estat a falta de 5 minuts quan Ximbinha, després d’una gran diagonal de Marcenio, ha fet el 2-1 per posar per davant el Barça per primer cop en el partit.

Amb els dos equips amb 5 faltes, i a falta de 3 minuts, Velasco ha tret el porter-jugador, i l’equip francès ha gaudit de nombroses ocasions per empatar, entre elles un xut que Marcenio ha tret sota pals. Entre Dídac i la gran defensa blaugrana, però, han aconseguit que el marcador no es tornés a moure, segellant la classificació a la fase final de la Champions League.

A la fase final!

Amb la victòria, el Barça ja és de nou entre els 8 millors equips d’Europa que buscaran tocar la glòria a Minsk, en una fase final que es disputarà a seu única a finals d'abril. Sense sorteig, l’equip d’Andreu Plaza s’enfrontarà contra l’equip amb pitjor coeficient que surti de la resta d’eliminatòries de vuitens de final. Els blaugranes segueixen, doncs, amb pas ferm camí d’aconseguir la 4a Champions de la seva història, que seria la 2a de manera consecutiva.

LA FITXA

BARÇA, 2
ACCS, 1

Barça: Dídac (p), Marcenio, Daniel, Esquerdinha, Ximbinha –cinc inicial-. Feixas (p), Aicardo, Matheus, Dyego, Ferrao, Joselito i Povill.

ACCS: Aksentijevic (p), Ortiz, Lutin, Ricardinho, Mohammed –cinc inicial-. Diagouraga (p), Abal (p), Beljah, Bakkali, Edu, Elmesrar, Mouhoudine, N’Gala, Touré.

Gols: 0-1, Edu (min 9); 1-1, Ferrao (min 19); 2-1, Ximbinha (min 35)

Àrbitres: Nikola Jelic (CRO), Borislav Kolev (BUL). Groga a l’entrenador local Andreu Plaza (minut 39) i al porter visitant Aksentijevic (minut 36).