Barça B – Full Energía Zaragoza (6-3): Cinc minuts d’or

Quatre gols, en el darrer tram del primer temps, donen el triomf al segon equip

El Barça B tancava la primera fase de la competició amb una plaça assegurada pel grup que dona accés a l’ascens de categoria. Els de Xavi Closas rebien un Full Energía Zaragoza que necessitava els punts per entrar a la fase d’ascens.

Uns últims 5 minuts de la primera part amb un gran Barça B van permetre als blaugranes encarrilar el partit amb 4 gols, tres dels quals fets per jugadors en edat juvenil.  A la segona part, els joves blaugranes van estar molts minuts defensant l’atac de cinc visitant però el seu bon posat defensiu va possibilitar un triomf per finalitzar en segon lloc de la primera fase.

Talent Jove

En els primers instants el Barça B començava a posar en perill la porteria del aragonesos, amb bones combinacions ofensives que trobaven la resposta d’Eguizabal, porter dels visitants. El control de la pilota era local però els visitants buscaven constantment sortir al contraatac, trobant-se davant amb uns blaugranes molt ben posicionats.

El joc era molt intents per part dels dos equips, i el Full Energía Zaragoza arribava a la cinquena falta en el minut 12 de partit. El Barça ho intentava, i amb la insistència arribava el premi, per partida doble. Dues excel·lents definicions, de cara a porteria, del juvenil Jorge Carrasco, situaven al Barça B per davant (2-0) en el minut 16 de partit.

El Barça B seguia endollat, i una gran acció individual de David Peña finalitzava en el fons de la porteria aragonesa, significant el tercer gol del partit, en el minut 19. Quan ja semblava que amb aquest resultat s’arribaria al descans, Nicolás Marrón, també juvenil, s’afegia a la festa i a establia el 4 a 0, resultat amb el que finalitzaven els primers 20 minuts.

Treball defensiu

Tot i l’avantatge, els de Closas sortien amb força a l’inici del segon temps, cercant un gol que els ampliés, encara més, la distància. Els locals mantenien el seu estil de control, possessió i cercaven la porteria dels aragonesos, que apostaven pel porter jugador ja en el minut 29 de joc.

Tot i que el Barça B ajustava molt bé la defensa, el Full Energia Zaragoza va trobar un forat i en el minut 34, Tabuenca, marcava el primer gol visitant. Dos minuts més tard, Víctor Pérez, amb l’atac de cinc visitant, robava una pilota i marcava, a porteria buida, el cinquè gol blaugrana que certificava plenament el triomf local. Els dos gols dels de Saragossa, no van fer trontollar la victòria dels joves del futbol sala blaugrana i a segons de la fi del partit, de nou, Nicolás Marrón feia el definitiu 6 a 3.

La fitxa del partit

Barça B: Óscar de la Faya (p), Mario, David Peña, Víctor Pérez, Nicolás -cinc inicial- Ortas, Cerón, Dani, Àlex Lluch (p), Jorge i Aniol.

Full Energía Zaragoza: Eguizábal (p), Carlos García, Tabuenca, Pasamón, Trasobares -cinc inicial- Aitor, Marcos, Fran, Muniesa, Zucho, Diego, Guille i Nano.

Gols: 1-0, Jorge (min 15); 2-0, Jorge (min 16); 3-0, David Peña (min 19); 4-0, Nicolás (min 20); 4-1, Tabuenca (min 34); 5-1, Víctor Perez (min 36); 5-2, Carlos García (min 38); 5-3, Aitor (min 40); 6-3, Nicolás (min 40)

Àrbitres: Reig Miralles i Sanclemente Elvira. Targeta groga al local Dani (min 9) i als visitants Pasamón (min 11), Carlos García (min 12) i Aitor (min 29)