Kety Pulido

Kety Pulido

Kety Pulido (Badalona, Barcelona, 1964-2022) va ser la capitana del Barça Femení que va guanyar la Copa de la Reina del 1994, el primer títol estatal de l’equip barcelonista, guanyat a Madrid davant l’Oroquieta Villaverde de la capital d’Espanya

Paradigma de la seguretat i l’eficàcia, Kety jugava a l’eix central de la defensa blaugrana, colors que va defensar els anys 1984-1994. Després, amb 30 anys d’edat, va haver de penjar les botes davant de la dificultat de compaginar treball i futbol. En aquella època de total amateurisme, les despeses de l’equip es sufragaven de les maneres més diverses, fins i tot fent rifes.

Amb el Barça (aleshores conegut per Club Femení Barcelona) va guanyar el primer títol oficial de la secció, la Copa Generalitat de la temporada 1984/85. A la final, disputada a Badalona el 29 de juny del 1985, el CF Barcelona es va imposar al Vallès Occidental de Sabadell per 1-0. Kety Pulido també va ser la primera capitana blaugrana que va aixecar un títol estatal, la Copa de la Reina 1993/94, després de superar a la final, disputada a Las Rozas el 29 de juny de 1994, l'Oroquieta Villaverde madrileny per 2-1. Aquell títol va ser aconseguit en circumstàncies heroiques, davant un rival teòricament superior (era el campió de Lliga) que jugava a casa i amb l’arbitratge del madrileny Megía Dávila. Les blaugranes van patir l’expulsió de Mari Àngels i un penal en contra al darrer minut que no va ser aprofitat per l’Oroquieta.

Aquells van ser temps difícils per al futbol femení. En una ocasió Kety i les seves companyes es van veure obligades a jugar un partit a Madrid amb el camp completament ple de fang. Van acabar totes arrebossades i les botes es quedaven enganxades al terreny de joc.

Trajectòria

  • Temporades al Club: 1984-94

Títols

  • Una Copa de la Reina: 1993/94
  • Una Copa Generalitat: 1984/85
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut