Vicenta Pubill

Vicenta Pubill

Vicenta Pubill (Olesa de Montserrat, Barcelona, 1954) va ser una migcampista internacional amb un toc de pilota extraordinari que va jugar al Barça Femení durant molts anys. Malauradament, el seu reconeixement com a gran futbolista només el va tenir fora de les fronteres de l’estat espanyol

Pubill tenia 17 anys quan va sentir a la ràdio que la Penya Femenina Barcelonista demanava jugadores. S’hi va presentar i de seguida va començar a jugar, essent futbolista blaugrana des del 1971 fins al 1983, amb un parèntesi a la temporada 1980/81, en què va jugar al Piacenza italià. Al país transalpí va enlluernar amb el seu joc al mig del camp, fins al punt que va arribar a ser coneguda com la Cruyff femenina. Allí va trobar la glòria que aquí se li negava per absolut desconeixement.

L’any 1983 va deixar el Barça Femení juntament amb algunes companyes per crear la Penya Barcelonista Barcilona, un potent equip que va guanyar la primera Lliga Nacional de futbol femení la temporada 1988/89.

Al capdavall, Vicenta Pubill va jugar a futbol durant vint-i-un anys, i va arribar a ser també entrenadora. Jugadora molt responsable i patidora sobre el terreny de joc, sempre ha tingut un record especial pels partits que va jugar a l’antiga Unió Soviètica (amb l’Aurora de Leningrad) la temporada 1989-90. Allà va ser feliç jugant a futbol perquè era una jugadora més i podia gaudir plenament de la seva experiència.

Trajectòria

  • Temporades al Club: 1971-80; 1981-83
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut