Barça - Chelsea: Eindhoven, ja venim! (1-1)

Barça i Chelsea empaten a 1 a la tornada, però les blaugrana jugaran la quarta final de la Champions en les últimes cinc temporades

El Barça ha hagut de patir de valent per poder segellar la seva classificació per a la final de la Champions que es jugarà a Eindhoven. Tot i empatar a l'Spotify Camp Nou contra el Chelsea (1-1), la victòria a Stamford Bridge s'ha acabat demostrant decisiva per progressar fins a la final.

Gol anul·lat per començar

Les blaugrana sabien que el Chelsea intentaria fer el partit el més llarg possible per poder arribar als últims minuts amb un empat que les deixés a només un gol de la prórroga després del 0-1 de Graham Hansen en el partit d'anada. Així, tot i uns primers minuts de domini altern, la possessió ha passat a ser completament culer per buscar el gol que desencallés una mica el duel.

Aquest ha arribat al minut 8 mitjançant la mateixa golejadora que en el partit a Stamford Bridge, però l'àrbitra ha vist com la noruega havia acomodat la pilota amb el braç i ha invalidat el seu gol. Pràcticament en la jugada posterior un altre eslàlom de Hansen ha acabat als peus d'Oshoala, però ha definit massa alt.

Domini sense gols al descans

Les arribades eren constants, amb alguna internada d'Aitana amb molt perill pel carril central i una Hansen molt incisiva des de l'extrem dret, com és habitual. Entre elles ha nascut l'última gran ocasió abans del descans, amb una centrada rasa de la nòrdica que la catalana ha deixat passar per l'arribada de Mariona, sola, al punt de penal, però la balear ha xutat alt. Així, les angleses han aconseguit resistir les envestides culers a la primera meitat, que s'ha tancat sense gols.

La segona ha començat amb la mateixa insistència mitjançant un xut llunyà de Rolfö que no ha sortit massa lluny del pal esquerre de Berger. Tot i que les angleses han amenaçat amb algun servei de cantonada, de tant picar pedra, ha acabat arribant el gol. I si durant la primera meitat havíem dit que dues de les millors havien estat Aitana i Hansen. la diana no podia arribar de cap altra forma.

IMG_0720

Amb patiment però a la final!

Un contracop conduït a la perfecció per la migcampista ha acabat obert als peus de l'extrem que ha xutat creuat i tot i els esforços d'una defensa que l'ha intentat treure sota pals ha acabat significant el gol inaugural (1-0, min. 63). Semblava que la part més complicada ja estava feta, però les londinenques han aconseguit entrar de nou a l'eliminatòria amb la diana de Reiten després d'una gran aturada de Paños (1-1, min. 68).

Quedava molt partit, i amb les angleses a només una diana de forçar la pròrroga la tensió ha començat a anar en augment. Més encara, quan les ocasions blaugrana que haurien sentenciat del tot el partit no entraven. Finalment, tot i el patiment, amb el xiulet s'ha pogut assaborir la classificació del Barça, que el proper 3 de juny buscarà aixecar la seva segona Champions League a Eindhoven.