L'històric Miki Delàs penja l'estic a Pau Negre

L'històric Miki Delàs penja l'estic a Pau Negre

El jugador del Barça Hockey Herba es retira al club on va començar a jugar fa més de tres dècades

Miki Delàs penja l'estic després d'una vida dedicada al hockey herba. El jugador del Barça i capità de la selecció espanyola ha decidit posar fi a la seva carrera esportiva després de 36 anys competint, i aquest diumenge ha jugat el seu darrer partit a Pau Negre, en la penúltima jornada de Lliga. El Club, que li ha fet entrega d'una placa commemorativa, i l'afició han acompanyat l'històric '7' en un dia tan especial. 

Amb només tres anys, el barceloní va començar a jugar a hockey al Futbol Club Barcelona. Va estar vinculat al club durant pràcticament 20 temporades, fins que va fer el pas a l'Atlètic Terrassa l'any 2007. Allà, va aconseguir quatre títols de lliga en cinc anys, a més de dos subcampionats de l'EuroHockey Club Champions Cup. El 2012, va marxar a jugar a una de les lligues més competitives d'Europa, la belga, al Royal Antwerp Hockey Club.

Delàs ha estat olímpic en tres ocasions

Cinc anys després, Delàs va tornar al Barça amb la mateixa il·lusió que el primer dia. "He agafat molta experiència jugant en tornejos molt importants, per ara poder aportar el meu gra de sorra a l'equip. Vull tornar el club al lloc on es mereix", comentava el defensa el 2017, quan anunciava el retorn a la casa on va començar la seva trajectòria. A més, durant uns anys va compaginar la seva carrera com a jugador amb la formació de nens i nenes de l'Escola del Barça. "És important demostrar als nens de la secció que és possible arribar lluny", afirmava Delàs.

Actual capità de selecció espanyola, el jugador del Barça suma més de 250 internacionalitats amb la samarreta d'Espanya. Durant aquests anys ha aconseguit una medalla de plata al Campionat d'Europa de 2019 i tres diplomes olímpics: Londres 2012, Rio 2016 i Tòquio 2020. 

Ara, amb 39 anys, Miki Delàs deixa l'hoquei herba amb una trajectòria plena de triomfs. Més de tres dècades després dels seus inicis, el barceloní acaba la seva carrera com a jugador professional al club on va fer els seus primers passos: el Futbol Club Barcelona. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut