CH Jaca 3 - Barça 2: S'escapa la tercera lliga consecutiva

El Barça Hockey Gel va caure en el cinquè partit de la final, en un enfrontament que es podria haver decantat per qualsevol dels dos equips

No ha pogut ser. El Barça Hockey Gel no ha pogut sumar la seva tercera lliga consecutiva. En una final molt intensa contra el CH Jaca, el títol es va acabar decidint en el gol d’or després d’acabar el temps reglamentari amb empatat a 2. Al temps afegit, els aragonesos van ser els primers en marcar per emportar-se el campionat. Tercera final seguida pels d’Einar Meyerson, que aquest cop es van haver de conformar amb el subcampionat.

El cinquè partit era un tot o res, i ambdós conjunts ho sabien. Tot i així, el que poca gent podia esperar és que en 2 minuts ja s’haguessin marcat dos gols. El primer va ser obra dels locals, que només van tardar 15 segons en foradar la porteria defensada per Sergi Reina. El blaugranes van reaccionar ràpidament, i Lecourtois tornava la igualtat al marcador al minut 2 de partit.

El respecte entre els dos equips va marcar la dinàmica dels següents minuts. Conscients de la importància de no encaixar gols en contra, les defenses s’imposaven als atacs. Fins que el jugador del CH Jaca, Álvaro Serrano, va tornar a avançar als seus a mitjans del segon parcial. El Barça havia de remuntar de nou. I novament, en poc més d’un minut, van empatar el partit. Aquest cop, amb un gol d’Álvaro Guerra.

Tot per decidir

2 a 2 a l’inici dels últims 20 minuts. La igualtat era màxima, i l’ombra d’una nova pròrroga planejava per la pista de gel de Jaca. Amb el transcurs de l’últim parcial, cada cop es feia més clar que el títol es decidiria al temps afegit. I així va ser. Cap equip va poder marcar a l’últim parcial, i el desenllaç de la lliga es coneixiria al gol d’or.

Un temps afegit que el Barça començava en inferioritat, degut a l’exclusió d’Adrián Ubieto quan faltaven 15 segons pel final del partit. Jugant quatre contra tres, els blaugranes es veien obligats a tancar-se en defensa per evitar un gol rival. Quan quedaven escassos segons per recuperar el jugador sancionat, Pablo Tello va fer el gol que donava el títol de lliga al Jaca.

Ara, a per la Copa

Un desenllaç agònic a una final de no ha deixat indiferent a ningú. El Barça ha demostrat un gran nivell durant aquesta sèrie, posant les coses molt difícils al CH Jaca. En el partit decisiu, els detalls van fer que s’escapés el títol. Però la setmana que ve arriba la Copa del Rei, una oportunitat per refer-se d’aquesta desfeta i aixecar un nou títol.