Carta de Josep Maria Bartomeu sobre Josep Lluís Núñez

Carta de Josep Maria Bartomeu sobre Josep Lluís Núñez

L'actual president glosa la figura de qui va presidir el Club entre el 1978 i el 2000

Avui hem perdut un gran barcelonista que va canviar la fesomia del nostre club. L’home que va presidir el Barça durant 22 anys. Avui ens ha deixat Josep Lluís Núñez i, des del seu record, tornem a reviure moments i emocions d’un període extraordinari de la nostra història.

Quan va arribar a la presidència, fruit de les primeres eleccions democràtiques l’any 1978, Josep Lluís Núñez va trobar un club que vivia moments difícils, des de molts punts de vista. La Catalunya de la transició vivia instal·lada entre la il·lusió pel canvi polític, i una crisi econòmica que havia afectat molt el Barça i el país.


Però la seva obsessió per fer realitat el projecte del seu Barça triomfant, el va portar a implementar un nou concepte de gestió, que és la base del Barça d’avui. Ell va ser l’home que va elevar a categoria de notícia la gestió de l’Entitat, i el primer que va tenir clar que els clubs havien de cobrar pels drets audiovisuals del futbol.

Amb ell, el nostre patrimoni també va fer un salt exponencial, amb l’ampliació i millora del Camp Nou i de tot el seu entorn, i amb la construcció del Miniestadi. I amb ell va néixer la Masia, el lloc on van créixer i es van formar molts dels jugadors que avui són part de la nostra llegenda, fidels a un estil genuí. Josep Lluís Núñez ho va tenir clar: sabia que el futur del Barça passava per generar talent local, des de l’excel·lència i la innovació.

Alhora, de la mà del seu vicepresident i amic, Nicolau Casaus, l’àrea social va experimentar un creixement sense precedents, amb un increment substancial del nombre de socis, i amb l’expansió del moviment penyístic molt més enllà de l’àmbit català.

Però Josep Lluís Núñez va ser, sobretot, el president que va encapçalar aquell desplaçament de 30.000 culers a la final de la Recopa del 79 a Basilea, i el de la nostra primera Copa d’Europa, aquella del 1992 a Wembley, amb Johan Cruyff a la banqueta, i el Dream Team sobre la gespa. Sota el seu mandat, el Barça va renovar la seva mentalitat per situar-se, definitivament, com un club guanyador, ja no només al món del futbol, sinó en tots els altres esports professionals. I és que el president Núñez estava convençut de la naturalesa profundament poliesportiva del FC Barcelona.

El recordarem, també, com el president del Centenari, com el que va impulsar el nostre Museu, i com el que, fins al darrer instant, i des de la discreció, ha fet costat al Club i a l’equip. Trobarem a faltar la seva personalitat, els seus bons consells i la seva perseverança.

Moltes gràcies, president, per tot el teu llegat. 

Barcelona, a 3 de desembre del 2018              

Josep Maria Bartomeu, president del FC Barcelona

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut