El Mes Europeu de la Diversitat al FC Barcelona

El Mes Europeu de la Diversitat al FC Barcelona

Per tercer any, el FC Barcelona se suma al Mes Europeu de la Diversitat, una iniciativa impulsada a tota la Unió Europea per fomentar la diversitat i inclusió laboral en les empreses i organitzacions

El FC Barcelona, de la mà del departament de Diversitat, Equitat i Inclusió del Club ha impulsat diferents projectes durant el mes de maig, implicant altres àrees amb la idea de promoure el reconeixement de les singularitats i diferències de cada individu i espais més accessibles.

Entre les iniciatives impulsades, destaquen els maniquins inclusius de les Barça Store i el conveni amb l’ONCE, propostes que promouen canvis perquè la inclusió sigui el fonament que sostingui la diversitat.

Maniquins inclusius a les Barça Store

Des de el 17 de maig a les Barça Store de l’Spotify Camp Nou, Passeig de Gràcia, Canaletes, La Maquinista i Madrid es poden trobar, totalment integrats, maniquins amb cadira de rodes, amb pròtesi de cama i de braç, amb ulleres graduades esportives i implants coclears, així com de talla gran. Una iniciativa que pretén integrar d’una manera natural l’evolució de la societat amb la representació de models que s’ajusten a la diversitat real, per tal que totes les persones s'hi sentin incloses. El missatge és clar: la roba d’esport i la moda són per a tothom.

I, lluny de tractar-se d’una acció puntual, els maniquins inclusius s’inclouran a totes les Barça Store i passaran a formar part de la imatge d'aquestes d’ara en endavant.

Accessibilitat, comunicació i formacions

Dijous 23 de maig el president del FC Barcelona, Joan Laporta, va signar amb el president del Grup Social ONCE, Miguel Carballeda, un conveni que també compta amb la signatura de la vicepresidenta institucional del Club, Elena Fort, i que uneix les dues entitats durant els pròxims quatre anys. Un conveni de col·laboració, per tal de desenvolupar elements comunicatius, físics i tecnològics, que facin del futur Spotify Camp Nou un espai referent en matèria d'accessibilitat i igualtat.

A les iniciatives mencionades s'hi sumen d’altres que el Club ja va donar a conèixer a principis de mes, com l’estrena d’una nova zona amb 7 localitats per a persones usuàries de cadira de rodes al Palau Blaugrana, que comptaran cadascuna amb una altra al costat destinada a una persona acompanyant, i que ben aviat es podran reservar;Hores + tranquil·les’ al Barça Immersive Tour i a la Barça Store de l’Spotify Camp Nou, un projecte per oferir una experiència més relaxada a persones amb autisme i sensibilitat sensorial, així com formacions sobre accessibilitat digital per a treballadors i treballadores, amb l’objectiu d’oferir pautes per dur a terme unes bones pràctiques perquè webs i aplicacions puguin ser utilitzats per tothom, independentment de les seves condicions o discapacitats; o l’ampliació de Guia de comunicació inclusiva i no sexista del FC Barcelona, una eina de caràcter intern per a la utilització d’un llenguatge inclusiu sense expressions discriminadores vers el col·lectiu LGTBI.

Visites al Fundació Barça

A pocs dies de jugar l’última Fase de LaLiga Genuine, que tindrà lloc els propers 8 i 9 de juny, el passat 23 de maig els jugadors i les jugadores d’aquest equip es van trobar amb la plantilla del primer equip de futbol masculí; i, ni tan sols una setmana després, van rebre la visita inesperada d’Aitana Bonmatí. La migcampista va oferir a l’equip els dos trofeus individuals més importants que ha rebut durant els últims mesos, la Pilota d’Or i el premi The Best, que l’acrediten com la millor futbolista del món.

Aquestes trobades tenen l’objectiu de donar l’oportunitat, als jugadors i jugadores del Fundació Barça, d’interactuar amb els seus i les seves ídols i, alhora, sentir-se part d’un mateix ‘equip’.

Declaració d’Elena Fort, vicepresidenta Àrea Institucional FC Barcelona 

Per tercer any consecutiu des del Futbol Club Barcelona hem volgut donar suport al Mes Europeu de la Diversitat i, com cada any, sempre amb iniciatives noves, aprofundint en aquests valors del Club. I aquest any hem dut a terme iniciatives d'accessibilitat, entre d'altres, a les nostres actuals instal·lacions; però també iniciatives que impliquen millores al futur Spotify Camp Nou, que com ja hem expressat sempre volem que sigui l'estadi més inclusiu del món.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut