Mor Mário Peres Ulibarri, ‘Marinho’

Mor Mário Peres Ulibarri, ‘Marinho’

Va ser un dels millors defensors que ha tingut mai el Brasil, que va arribar al FC Barcelona de Johan Cruyff procedent del Santos de Pelé

El 18 de setembre del 2023 ha mort Mário Peres Ulibarri, Marinho, a la seva localitat natal, Sorocaba. Nascut en aquest municipi brasiler de l'estat de Sao Paulo el 19 de març del 1947, va ser un dels millors defensors que ha tingut mai el Brasil. Només tenia 27 anys quan va ser capità de l'equip nacional brasiler en la Copa del Món del 1974 a Alemanya, on va demostrar a tothom la seva visió de joc privilegiat, una qualitat tècnica excel·lent i un  joc aeri poderós.

Després de la Copa del Món, Marinho va arribar al FC Barcelona de Johan Cruyff procedent del Santos de Pelé. No era considerat un estranger aleshores, perquè era oriünd, fill de mare espanyola. No obstant això, la Federació Espanyola no va atorgar l'autorització perquè pogués jugar partits oficials del Barça fins al novembre del 1974.

Després d'això, les expectatives creades sobre el seu talent no es van concretar i el 1976 va ser traspassat a l’Internacional de Porto Alegre. Al Barça hi va jugar 39 partits oficials i va marcar sis gols. Marinho no va guanyar cap títol a Catalunya, però pocs jugadors del món poden dir que van jugar al costat de Pelé i després, de Cruyff.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut