El FC Barcelona llança la seva primera col·lecció d'NFT en col·laboració amb Plastiks

El FC Barcelona llança la seva primera col·lecció d'NFT en col·laboració amb Plastiks

En un partit de futbol es produeixen més de 8.000 quilograms de residus plàstics i amb aquesta primera col·lecció, el Club i Plastiks contribuiran a reduir la contaminació per plàstics en una quantitat equivalent als residus de 4 partits de futbol

Els residus plàstics es troben a tot arreu, es troben a les trinxeres oceàniques més profundes i als cims de les muntanyes més altes. Vuit milions de tones s'aboquen a l'oceà cada any, posant de manifest la necessitat de millorar l’economia del plàstic i buscar iniciatives per promoure una societat més responsable amb els residus i l’impacte que tenen aquests en la preservació del medi ambient. En aquesta línia, el FC Barcelona i Plastiks s’han unit en una aliança que permetrà la recuperació d'almenys 1.000.000 de quilograms de plàstic, que corresponen a 35.000.000 d'ampolles de plàstic d'un litre, i això evitarà també l’ús de 800.000 litres de petroli per produir aquestes ampolles.

El FC Barcelona és un dels equips més seguits, i té una de les comunitats més grans del món a les xarxes socials entre els equips esportius. Amb més de 400 milions de seguidors i seguidores en tots els perfils, l'entitat és líder en interaccions entre els clubs de futbol a nivell mundial. Per aquest motiu el Club vol potenciar la seva comunitat amb solucions de sostenibilitat a partir de Web 3.0, amb l’objectiu d’ajudar a reduir els residus al medi ambient combinant la visió NFT del Barça amb un impacte ambiental positiu.

Amb aquest propòsit, el FC Barcelona i Plastiks presenten una exclusiva col·lecció de NFTs en format de targetes digitals. Unleash Your Passion compta amb un total de 3.000 peces d’art digital col·lecionable de temàtica animal, cadascuna de les quals contribueix a eliminar l’equivalent a 35.000.000 d'ampolles de plàstic del nostre planeta.

8.000 quilograms de residus plàstics per partit

 En un partit de futbol es produeixen més de 8.000 quilograms de residus plàstics. Amb aquesta primera col·lecció, el Club i Plastiks estan contribuint a reduir la contaminació per plàstics en una quantitat equivalent als residus de 4 partits de futbol. En aquest sentit, la sostenibilitat és un dels tres pilars del Pla Estratègic 2021-2026, entesa des de diferents àmbits: l’econòmic i de governança, l’esportiu, el social i l’ambiental. D'acord amb aquest plantejament, el Club treballa per promoure un desenvolupament sostenible en tots els seus àmbits d’actuació i així assolir algunes de les principals certificacions de referència en matèria de sostenibilitat.

En aquest sentit, i seguint aquesta mateixa filosofia, el nostre planeta es troba en un període de canvi climàtic provocat per algunes de les activitats humanes i des del Club es volen promoure iniciatives que tinguin un impacte positiu al medi ambient. És el cas de la col·laboració amb Plastiks i el llançament de l’exclusiva col·lecció Unleash Your Passion.

Avantatges únics associats als NFTs

 El propietari o propietària de cadascun dels NFT podrà gaudir d’una sèrie d’avantatges pensats per oferir la millor de les experiències i connectats també amb el món del FC Barcelona. A més del privilegi de ser l’únic posseïdor de la peça d’art digital, dissenyada en exclusiva mitjançant la col·laboració entre el FC Barcelona i Plastiks, l’adquisició d’un dels NFT és també una declaració de suport a iniciatives en favor de la cura del medi ambient. A més, també tindran accés a avantatges i recompenses per a fans i col·leccionistes, inclòs contingut d’edició limitada, així com entrar un el sorteig d’una de les 10 samarretes signades per alguns dels jugadors del primer equip masculí del FC Barcelona.

Com adquirir la col·lecció

 Les targetes digitals de temàtica animal de la col·lecció Unleash Your Passion ja estan disponibles amb un preu de 30$ cadascuna, a través del marketplace de Plastiks especialista en articles digitals sobre sostenibilitat.  


Declaracions del director de l’Àrea de Sostenibilitat del Club, Jordi Portabella:

 "La sostenibilitat és un dels tres pilars del Pla Estratègic 2021-26 del FC Barcelona. Una aliança amb Plastiks ens ajuda a complir els nostres objectius de les Nacions Unides i la Comissió Europea per als anys 2030 i 2050, especialment en l'àmbit dels residus. A més, la posada en marxa d'aquest projecte també significa un missatge a favor de la conscienciació de tots els culers d'arreu del món que volen contribuir a crear una societat més sostenible i ajudar a recuperar el medi ambient”.

Declaracions del CEO i Co-Founder de Plastiks, André Vanyi-Robin:

“Els NFT són una manera fantàstica de representar les iniciatives de recuperació de residus i el seu impacte positiu online, alhora que proporcionen una font d'informació verificable sobre què s'ha recuperat i on ha anat. La plataforma Plastiks augmenta la transparència en el seguiment de la recuperació de plàstics i, per tant, és un soci potent per a qualsevol organització líder que tingui una gran comunitat que vulgui ajudar a recuperar plàstics del medi ambient per a la seva comunitat i marcar la diferència ".

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut