L’Spotify Camp Nou abaixa el teló amb una gran festa

L’Spotify Camp Nou abaixa el teló amb una gran festa

Més de 88.000 espectadors presencien l’última escena d’un estadi que s’ha acomiadat de la seva afició fins el novembre del 2024

Ha estat un vespre de moltes emocions. L’Spotify Camp Nou ha viscut aquest diumenge el seu comiat abans de les obres que han de servir per transformar un estadi que, després de 66 anys d’història, ja s’estava quedant antic. La festa per acomiadar-lo -fins el novembre del 2024- ha arrencat un cop ha sonat el xiulet final del Barça-Mallorca i s’ha homenatjat també dos dels capitans que deixen el primer equip, Sergio Busquets i Jordi Alba.

Amb les emocions ja a flor de pell després d’aquests dos adeus, tocava dir ‘fins aviat’ un Spotify Camp Nou amb més de sis dècades de vida. L’homenatge a l’estadi, amb més de 88.000 espectadors presents, ha arrencat amb la locució del poema de Josep Maria de Sagarra que es va llegir el dia de la seva inauguració el 1957 i amb la col·locació de sis samarretes gegants sobre la gespa, una per cada dècada, que han estat situades per representants de diferents col·lectius del Club. 

Tot seguit, una sardana al voltant del cercle central ha passat a ser la protagonista de la festa. Formada per membres de diferents colles, així com per socis i sòcies sardanistes, ha dansat una versió del Cant del Barça que ha ofert la Cobla Principal de Terrassa. El públic present no ha dubtat en afegir-se a la festa cantant l’himne culer al ritme de la música. 


Relleu generacional i una última cançó 

La part més simbòlica de la cerimònia s’ha produït quan el soci número 14 del FC Barcelona, el senador Miquel Esquirol, un assidu a l’Estadi des de la seva inauguració el 1957, ha estat l’encarregat d’oferir un banderí de córner del Barça-Mallorca a dos infants, en Toni i l’Arlet, que simbolitzen les noves generacions que gaudiran del futur i renovat Spotify Camp Nou. 

La traca final de la festa ha estat a càrrec de la cantant Beth, que ha interpretat una versió del Cant dels Adeus escrita per l’ocasió per La Trinca. Ha estat la cloenda perfecta a la festa abans que el cel de Barcelona s’il·luminés amb uns focs d’artifici que no tornaran a veure’s fins el novembre del 2024. 

Accions a la prèvia del partit

En realitat, però, la festa de comiat de l’Spotify Camp Nou ha arrencat hores d’abans del partit. Des de l’obertura de portes a les 17 hores, l’esplanada de l’Estadi ja ha viscut un ambient de festa amb l’exposició dels grans trofeus que s’han guanyat al llarg de tots aquests anys, amb els quals s’ha pogut fotografiar el públic assistent (majoritàriament vestit de blaugrana), així com diferents Photocalls i un mural on s’han pogut deixar missatges de comiat a l’Estadi.

Abans del partit també han sonat pels altaveus de l’Estadi els noms de tots els integrants de la plantilla del primer equip que va jugar a l’Estadi el 1957, així com també ha sonat la veu de l’històric speaker de l’Spotify Camp Nou, en Manel Vich, que donat la benvinguda a tot el públic assistent amb un so enregistrat, just abans que l’actual speaker, l’Aleix Santacana, cantés l’onze inicial.

A la mitja part el músic i cantant català Lildami ha ofert des del terreny de joc el seu popular tema Supermercat, que ha fet ballar bona part d’un Estadi que també ha vibrat, un cop acabat el partit, quan s’han emès unes imatges pel videomarcador dels millors moments viscuts a l’Estadi al llarg de la història. 

Ara sí, ple d’història i ple de futur. Fins aviat, Spotify Camp Nou!

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut