El Barça anima els empresaris a treballar en projectes per la igualtat de gènere en l’esport

El Barça anima els empresaris a treballar en projectes per la igualtat de gènere en l’esport

Elena Fort, vicepresidenta de l’Àrea Institucional, presenta el repte de potenciar l’esport femení en el marc de la inauguració dels Premis Talent Cambra 2021

Elena Fort ha participat aquest divendres en un acte a la Llotja de Mar en la presentació dels Premis Talent Cambra 2021, uns guardons que organitzen la Fundació Impulsa Talentum XXI i la Cambra de Comerç de Barcelona i que tenen com a objectiu millorar el talent i promoure les marques de Barcelona i Catalunya en diferents sectors de l’activitat econòmica i cultural.

El FC Barcelona participa en aquests premis en la categoria d’innovació esportiva i és una de les empreses i institucions locals que actuen com a prescriptors dels guardons, animant els empresaris a presentar reptes en forma de projectes a problemes concrets.

Juntament amb Fort han participat en l’acte John Hoffman, conseller delegat del GSMA organitzador del Mobile World Congress, que ha rebut un premi honorífic com a reconeixement per la seva tasca de crear riquesa i promoure el talent local a través del congrés, Gemma Geis, consellera de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya i  Mònica Roca, presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona. També han intervingut en l’acte Bru Recolons, president de la Fundació Impulsa Talentum XXI, i Antoni Gelonch, President d´Honor dels Premis Talent. A l’acte també hi ha assistit com a convidat el directiu i  portaveu adjunt de la Junta Directiva del FC Barcelona, Miquel Camps.

En l’edició d’enguany Elena Fort ha presentat per part del Club davant una trentena d’empresaris el repte que consisteix a treballar en projectes en l’àmbit de la innovació que impulsin l’esport femení amb l’objectiu de convertir-lo, de manera efectiva, en una activitat inclusiva i d’igualtat d’oportunitats entre homes i dones.

“Aquest repte -ha explicat Elena Fort-  té a veure amb l’essència del Club, amb el seu compromís amb les persones, en definitiva, amb allò que ens defineix com a Més que un Club”.

Una proposta que es presenta en moment molt especial pel que fa a l’esport femení dins del Club, tal com ha recordat Elena Fort. “L'any en què el FC Barcelona Femení ha aconseguit l’excel·lència esportiva amb un triplet històric s’esdevé una ocasió única per seguir donant visibilitat a l’esport femení i combatre la desigualtat en aquest àmbit que és molt evident”.

En aquest sentit, la vicepresidenta de l’Àrea Institucional del Club ha subratllat que “es necessiten projectes per trencar aquestes barreres i estereotips i que situïn la dona dins del mateix target que els homes. Iniciatives perquè l’esport femení, ja sigui de base o d’alta competició, arribi al mateix nivell d’atenció que el masculí, també en els camps de la tecnologia, la innovació i de la recerca. I perquè d’una vegada deixi de ser futbol femení o esport femení per ser simplement esport o futbol”.

Fort ha recordat que el FC Barcelona ja treballa en aquesta direcció i ha posat com a exemple l’Sports Tomorrow Congress, el congrés d’innovació esportiva organitzat pel Barça Innovation Hub que se celebrarà del 8 al 12 de novembre i en el que aquest any la dona esportista constituirà l’eix transversal de les diferents temàtiques que conformen el programa en els àmbits de les ciències, la tecnologia i el negoci en el món de l’esport.

La vicepresidenta de l’Àrea Institucional del Club ha acabat la seva intervenció animant els empresaris a sumar-se a les iniciatives com aquesta: “Cada pas, per petit que sigui en aquest àmbit es un pas per a construir un millor futur pels nostres fills i les nostres filles”, ha conclòs.

En aquests guardons, també va ser premiat recentment el jugador del Cub Gerard Piqué, a qui se li va concedir el Premi d'Honor Talent Cambra, Ambaixador de Catalunya 2020, pel seu exemple com a ambaixador de la marca Barcelona i Catalunya arreu del món i pel seu tarannà emprenedor i impulsor de talent.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut