Mor l'exdirectiu Josep Lluís Vilaseca

Mor l'exdirectiu Josep Lluís Vilaseca

Vilaseca va ser figura clau de l’esport català i directiu del FC Barcelona durant la presidència d’Agustí Montal

Aquest dissabte 14 de novembre ha mort, als 90 anys, Josep Lluís Vilaseca, figura clau de l’esport català i directiu del FC Barcelona durant la presidència d’Agustí Montal. Descansi en pau.

Directiu blaugrana durant la presidència de Montal

Josep Lluís Vilaseca i Guasch va ser un prestigiós advocat, polític i dirigent blaugrana. Nascut a Barcelona el 8 de març del 1930, va desenvolupar la seva tasca professional fonamentalment  en el món de l’esport. Directiu del FC Barcelona durant la presidència d'Agustí Montal i Costa (1969-77) i secretari de la junta provisional de Raimon Carrasco (1978), va ser un dels artífexs del dossier sobre els falsos oriünds l’any 1972. Representant del Barça a la Federació, amb la seva eficaç feina es va guanyar un gran prestigi internacional.

A banda de la seva etapa barcelonista, entre els anys 1980-95 va ser secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, càrrec des del qual va impulsar projectes de gran projecció com el Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat del Vallès (1987) i els Jocs Olímpics de Barcelona (1992). Els anys 1995-97 va ser diputat per Convergència i Unió al Parlament de Catalunya.

Membre del Comitè de Control i Disciplina de la UEFA des del 1987, el 1996 va accedir a la presidència d'aquest organisme. Va ser també membre del Comitè Olímpic Espanyol des del 2003. Va rebre la Creu de Sant Jordi (2002), l’orde del Mèrit de la UEFA (2007) i la Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona al mèrit esportiu.

L’any 2007 Josep Lluís Vilaseca va donar al Centre de Documentació del FC Barcelona un important nombre de documents personals de gran valor, destacant els contractes i expedients de jugadors i tècnics de l’època del mandat d’Agustí Montal.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut