30 d'abril del 1922: Xarxes metàl·liques?

30 d'abril del 1922: Xarxes metàl·liques?

Davant les preguntes d'uns corresponsals estrangers, Josep Samitier va bromejar sobre el xut potent del seu company Paulino Alcántara, que el 30 d'abril del 1922 va trencar la xarxa d'una porteria en un França-Espanya

El 30 d'abril del 1922, en un França-Espanya jugat a Bordeus, el davanter blaugrana Paulino Alcántara va disparar tan fort que la pilota va perforar la xarxa. El porter francès Friess va arribar a comparar la força del cacau amb "la violència d'una bala". Des d'aleshores es va fer llegendari el renom de "trenca-xarxes" aplicat al golejador filipí. I durant dècades, tots els nens aspirants a futbolista miraven de xutar tan fort com podien amb la pretensió (vana) de foradar la xarxa a la manera del seu ídol.

Arran d'aquella gesta, Alcántara va aconseguir una popularitat enorme. Els periodistes l'entrevistaven dia i nit, i sovintejaven els reportatges a les revistes que recreaven aquell increïble gol de Bordeus.

Un dia, uns corresponsals estrangers de visita a Barcelona van voler conèixer l'opinió del seu company d'equip Josep Samitier sobre aquest moment tan emblemàtic, i Sami els va prendre el pèl en comentar molt seriós i circumspecte: "Com que Alcántara porta foradades tantes xarxes amb els seus xuts, a Espanya ens hem vist obligats a col·locar xarxes metàl·liques a les porteries per tal d’evitar nous accidents". El més curiós del cas és que els periodistes, ignorants del caràcter bromista de Samitier, no van captar-ne la ironia i les declaracions van ser publicades com si fossin certes.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut