25 d'abril del 1965: els nervis del debut

25 d'abril del 1965: els nervis del debut

Repassem l'anècdota del partit en el qual va debutar una mite de la història blaugrana: Carles Rexach

Carles, Charly Rexach és tota una institució al FC Barcelona, on ha passat pràcticament tota la seva vida esportiva. Fill del planter barcelonista, va ser un extrem dret de tècnica extraordinària, gran visió de joc i una sang freda que provocava les crítiques d’una part de l’afecció barcelonista. Integrat al futbol base blaugrana des dels dotze anys, va debutar amb el primer equip del Barça el 25 d’abril del 1965, quan encara era juvenil, en un partit de Copa al Sardinero davant el Racing de Santander.

Malgrat la seva fama de jugador fred i tranquil, aquell 25 d’abril el jove Rexach estava atemorit, fet un sac de nervis. Aleshores, era costum que els debutants compartissin la nit prèvia a l’hotel amb el capità. Va ser quan el neguitós Charly li va preguntar a Ferran Olivella: «Com ho haig de fer?». I el ja veterà Olivella, home de pocs romanços, li va respondre rotund: «Tu saps jugar a futbol? Doncs fes el que saps fer i ja està».

I Rexach va fer el que sabia fer, i ho va fer molt bé, col·laborant a la victòria del seu equip a Santander (1-4) amb un gol i tot. L’endemà es va poder llegir a la premsa de l’època aquest comentari: “Rexach té aquesta rara condició -i per això presumim que arribarà possiblement a la categoria d'as - de jugar pensant. És a dir, està sempre pendent de la jugada i de la posició dels seus companys i dels seus adversaris. A més és tranquil”.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut