Els acords de la Junta Directiva

Els acords de la Junta Directiva

La Junta Directiva del FC Barcelona, reunida avui en sessió ordinària al Camp Nou, ha tractat sobre les qüestions següents

Canvis de funcions a la Junta Directiva i a l’estructura executiva

Jordi Calsamiglia ha demanat el seu relleu com a secretari de la Junta Directiva per integrar-se al Comitè de Compliance.  Mantindrà les seves funcions com a president de la Comissió de Disciplina i com a patró i secretari del Patronat, així com altres funcions en l’Àrea Social.

El càrrec de secretari de la Junta l’ostentarà la fins ara vicesecretària de la Junta Directiva, Maria Teixidor, responsable del futbol femení i presidenta del Grup Edelmira Calvetó.

D’altra banda, Josep Pont ha estat designat  directiu responsable de l'Àrea Comercial.

Xavier Vilajoana compatibilitzarà la seva responsabilitat al futbol formatiu amb el projecte Masia 360.

En l’àmbit executiu, Albert Soler, director d’esports professionals, assumirà també les relacions institucionals esportives de l’àrea de futbol, concretament, amb la FIFA, la UEFA, l’ECA, la RFEF, la FCF, i la LFP.  

Renovació del Síndic del soci

La Junta Directiva ha acordat proposar la renovació per un període de 5 anys del Síndic del soci, Joan Manel Trayter, que ocupa aquest càrrec des de l’any 2014. D’acord amb el que estableixen els Estatuts del Club, aquest nomenament haurà de ser ratificat pel socis en la propera Assemblea de Compromissaris.

Nomenament de la nova Compliance Officer

La Junta Directiva ha ratificat el nomenament de Noelia Romero com a  Compliance Officer del FC Barcelona, en substitució de Sabine Paquer.

Noelia Romero té formació en Direcció i Administració d’Empreses per la Universitat de Barcelona, i 15 anys d’experiència en Auditoria i Compliance en diverses companyies multinacionals. La seva darrera responsabilitat ha estat a Blackstone Group Spain com a Compliance Officer i cap d’Auditoria Interna. Anteriorment va treballar a General Electric Capital Bank i a Deloitte.

Retirada de les distincions honorífiques al general Franco

La Junta Directiva ha acordat deixar sense efecte les distincions atorgades al general Francisco Franco els anys 1971 i 1974, i tots els efectes honorífics vinculats al seu lliurament. L’acord d’avui haurà de ser ratificat pel socis en la propera Assemblea de Compromissaris.

La Junta Directiva ha pres aquesta decisió d’acord amb el compromís de revisar novament el cas, des d’un punt de vista històric i documental, assumit davant l’Assemblea de Compromissaris. Recordem que als darrers anys la retirada formal d’aquestes medalles ha estat una demanda periòdica per part de molts socis, a través dels diferents canals del Club.

L’any 1971 la Junta Directiva va atorgar al general Franco la medalla d’or commemorativa de la inauguració del Palau Blaugrana. L’any 1974 va atorgar-li la medalla d’or commemorativa de les noces de platí del Club, obligada per la norma no escrita que implicava que les distincions de nova creació sempre s’havien d’atorgar per primera vegada a Francisco Franco.

En aquest cas, el FC Barcelona havia atorgat per primera vegada la medalla d’or del Club, de nova creació, a la Penya Blaugrana de Manresa, com a organitzadora de la primera trobada de penyes barcelonistes a Montserrat. A requeriment de les autoritats de l’època, el Club va crear una nova medalla que es va lliurar a Franco una setmana després dels actes de Manresa.

Condol per la mort del soci número 1 del FC Barcelona

La Junta Directiva vol expressar el seu condol per la mort de Josep Maria Selva Vallespinosa, soci número 1 de l’Entitat, des del dia 3 de gener de l’any 1931.

El nou soci número 1 és Manuel Maños Gonzalbo, de 97 anys d’edat, amb alta de soci del 5 de setembre de l’any 1932.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut