FC Barcelona Lassa – Oklahoma City Thunder: La festa no es completa per poc (89-92)

En un partit ple d’espectacle i variants al marcador, els blaugrana cauen en el duel NBA amb un Sant Jordi ple que ha vibrat amb el millor bàsquet

La festa de la visita de l’NBA a Barcelona no ha pogut ser completa. El FC Barcelona Lassa ha caigut al Palau Sant Jordi per un ajustat 89-92 contra els Oklahoma City Thunder d’Àlex Abrines. El partit, ple d’espectacle i emoció, no s’ha decidit fins a l’últim instant. Després de moltes alternances al marcador, Vezenkov ha tingut la possibilitat de forçar la pròrroga amb un triple que no ha entrat. Claver, amb 25 punts, i el mateix Vezenkov, amb 13, han estat els blaugranes més destacats.

Mentre s’acabava d’omplir el Palau Sant Jordi –ple amb 16.236 espectadors-, la pilota ja volava d’una cistella a l’altra. I ho feia de manera literal, perquè a les dues pistes les accions espectaculars s’alternaven. Mentre Tomic s’inspirava sota l’anella i Oleson i Claver encertaven des de fora, Westbrook i Kanter lideraven el show dels Thunder. Però el Barça Lassa tampoc es quedava enrere, i amb una esmaixada de Dorsey se sumaven al show. Abrines ha estat el protagonista de l’ovació de la nit quan ha entrat a la pista, i amb un sensacional tap ha deixat el seu segell.

Alternatives constants

El marcador es mantenia igualat i amb bons intercanvis de cistelles (22-21). Perperoglou sumava tres, i el també exblaugrana Ilyasova responia en la jugada següent. Per tancar el primer període, Russell Westbrook ha complert amb el seu paper de jugador franquícia i ha fet aixecar el públic dels seus seients amb una esmaixada d’escàndol.

Amb moltes baixes, els joves del Barça Lassa han tingut un paper destacat. Eriksson, Vezenkov i Peno han obert una escletxa blaugrana (35-28), però Kanter ha liderat la reacció nord-americana. Tot i així, el Barça Lassa es trobava còmode i manava. Una altra esmaixada, aquesta de Claver, ha donat pas a un últim parcial visitant de 2-9 que ha tancat el primer temps (47-45) amb tot obert.

Bàsquet i espectacle

Dos llits elàstics, quatre acròbates i Rumble The Bison –la mascota dels Thunder- han amenitzat el descans. I és que més enllà del bàsquet, l’NBA ha portat a Barcelona un espectacle d’allò més versàtil. Quan han tornat els jugadors a la pista, els d’Oklahoma han ofert la seva cara més pràctica. Han dominat i han manat al marcador. Ho han fet durant tot el tercer quart, excepte l’últim minut. Aleshores, dos triples de Claver i Navarro han tornat a ajustar el partit al màxim per tancar el període (68-67).

Amb tot per decidir, el Sant Jordi ha viscut un últim quart vibrant. Els Thunder han anat per davant i intentaven sentenciar, però el Barça Lassa no es donava per vençut i, un cop rere l’altre, tornaven la igualtat. Vezenkov, amb dos triples, replicava  les cistelles dels d’Oklahoma. En els últims minuts, Abrines ha estat el botxí d’un Barça Lassa que, finalment, no ha pogut donar el cop definitiu. Un últim llançament de tres de Vezenkov podria haver dut el partit a la pròrroga, però el 89-92 ha posat el punt i final a la festa del bàsquet al Palau Sant Jordi.