Les 10 coses que has de saber de Sito Alonso

Les 10 coses que has de saber de Sito Alonso

El nou tècnic blaugrana va coincidir amb Pau Ribas durant quatre temporades a Badalona, tres com a tècnic ajudant i una de primer entrenador

Sito Alonso serà l’encarregat de dirigir el Barça Lassa de bàsquet les pròximes dues temporades, fins al 2019, amb opció de continuar fins al 2020. El tècnic, de 41 anys, ja té una llarga experiència a la Lliga Endesa. T’expliquem deu coses que potser no coneixes del nou inquilí de la banqueta blaugrana.

  1. Sito Alonso va néixer a Madrid, va créixer a l’Aragó i ha exercit gran part de la seva carrera d’entrenador a Catalunya i al País Basc.
  2. Va ser jugador de les categories inferiors del CAI Saragossa abans de decidir-se a ser entrenador.
  3. El seu pare, Alfonso Alonso, també va ser entrenador i va dirigir l’equip femení del Compañía de María de Saragossa.
  4. És el segon entrenador nascut a Madrid que entrena el Barça de bàsquet després d’Aíto Garcia Reneses.
  5. Va ser a Badalona on Sito Alonso va coincidir durant tres anys amb Aíto. Va ser al primer equip i Sito exercia de segon entrenador.
  6. Ha coincidit amb un jugador de l’actual plantilla: Pau Ribas. Va ser l’entrenador de l’escorta des del 2005 fins al 2009 al Joventut de Badalona, com a segon entrenador i també com a primer entrenador.
  7. També un exblaugrana ben conegut, Ricky Rubio, va ser entrenat per Sito Alonso durant la seva joventut.
  8. Sito Alonso va ser escollit per l’Associació d’Entrenadors (AEEB) com a millor entrenador del curs 2011/12 gràcies a la gran temporada que va fer amb el Guipúscoa Basket: cinquè classificat a la Lliga Regular amb un balanç de 19-15.
  9. Té un Campus de bàsquet que es realitza a la Vall d’Aran per a nens de 6 a 17 anys. En el passat el seu pare era l’encarregat de dirigir-lo.
  10. A banda de diferents equips, Sito Alonso també ha dirigit la selecció espanyola Sub-20 (2013, medalla de bronze) i ha estat ajudant de la selecció absoluta al Mundial del 2014.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut