Herbalife Gran Canària - Barça Lassa: A la final de Copa! (74-87)

Els culers, amb un gran esforç col·lectiu de tot l'equip i amb un Heurtel estel·lar, superen l'amfitrió al Gran Canària Arena i jugaran la final de Copa del Rei davant el Reial Madrid (diumenge, 18.30 hores)

A la final de Copa! El Barça Lassa de Pesic supera de manera clara l'Herbalife Gran Canària (74-87) i jugarà la final de la Copa del Rei. Els culers continuen en un grandíssim estat de forma i han aconseguit vèncer l'amfitrió a les semifinals, en un espectacular esforç col·lectiu de tot l'equip i liderats per un Heurtel estel·lar (13 punts, 14 assistències i 24 de valoració).

Autoritat culer des de l'inici

El matx ha començat amb la intensitat pròpia d'unes semifinals de Copa del Rei, amb tots dos equips molt endollats i amb igualtat màxima tant a la pista com al marcador. A poc a poc els culers han començat a dominar, i un gran parcial de 0-9 per als de Pesic ha donat el primer avantatge al Barça (9-16), amb dues grans cistelles consecutives de Koponen, a més de dos bons triples de Moerman i Sanders. Tot i així, els amfitrions, impulsats pel seu públic, han reaccionat, però no han pogut atrapar els blaugranes al marcador, que han acabat els primers deu minuts dominant 15-21.

El Gran Canària ha reaccionat als primers compassos del segon quart, però dos grans triples consecutius de Pau Ribas han tornat a impulsar els barcelonistes, que s'han situat a +9 (19-28). Tot i això, amb l'exblaugrana Eriksson molt endollat des de la línia de tres (ha anotat fins a cinc triples al segon quart), els canaris han capgirat el marcador amb un parcial de 15-1 i amb 43-39 al marcador. Dues cistelles consecutives d'Heurtel han trencat la ratxa negativa barcelonista, i s'ha marxat al descans amb un igualadíssim 43-41.

Reacció blaugrana

Ja al tercer període, una gran esmaixada de Hanga i un bon triple d'Oriola han tornat a capgirar el marcador per als culers. A més, Heurtel, en mode assistent, s'ha dedicat a repartir sensacionals passades als seus companys, i ha liderat un parcial de 0-11 per al Barça Lassa, que ha situat el 49-59 al marcador. Dos triples consecutius de Ribas i Navarro han continuat ampliant distàncies, tot i la insistència local perquè els de Pesic no s'escapessin al marcador. Un triple sobre la botzina de Claver ha donat la màxima distància al marcador per als culers (+12) i ha situat el 56-68.

Els blaugranes arribaven amb una bona renda al darrer quart, però una bona reacció canària ha tornat a ajustar el matx (65-72) a falta dels darrers cinc minuts. Un bon triple de Hanga, una espectacular esmaixada d'Oriola, amb 2+1 inclòs, i una contra d'Heurtel han acabat de liquidar el partit, amb el Gran Canària ja sense opcions.

Finalment, victòria blaugrana (74-87) que permet als homes de Pesic disputar una final de Copa tres anys després. Precisament aquell cop també va ser a Las Palmas i contra el Reial Madrid, però els blancs es van endur el títol. Ara, els culers intentaran aconseguir la revenja del 2015 i endur-se la final en el partit que es disputarà diumenge (18.30 hores).