Barça – Partizan: Victòria incontestable (79-68)
Ofert per

Els blaugranes guanyen el primer duel europeu de la setmana derrotant al Partizan

El Barça comença amb bon peu una setmana de triple compromís. Els blaugranes s’han emportat el triomf contra el Partizan (79-68) al Palau Blaugrana, un duel que no es reproduïa des de 2013. Els culers han saltat al parquet del Palau decidits a oblidar la darrera derrota a l’Eurolliga i a la Lliga contra el Joventut i ho han fet de la millor manera possible gràcies a un triomf en un duel que ha deixat sensacions molt positives.

Laprovittola, amb 13 punts i sis assistències ha estat el jugador més destacat blaugrana.

El partit pren rumb blaugrana

Els precedents ja deixaven entreveure que seria un partit intens. De fet, el duel ha començat amb un ritme frenètic per part dels dos equips. Tot i que el Barça no ha estat l'encarregat d'obrir el marcador, Satoransky ha respost ràpidament amb una penetració que l'ha portat a anotar els dos primers punts blaugranes. I és que sumat a dos triples, un d'Abrines i un de Tobey, han permès als de Saras mantenir-se al capdavant del marcador (10-7, min.5). Malgrat que cap equip estava dominant el matx, els blaugranes han comès un parell d'errades en atac que els serbis han sabut aprofitar per agafar avantatge en el marcador (15-21, min.9). Ara bé per finalitzar el primer quart, Satoransky amb una gran jugada individual que ha finalitzat amb una esmaixada, ha retallat distàncies (17-21).

En el segon temps, els dos equips s'han fet forts en la defensa. Jokubaitis ha estat l'encarregat d'obrir el compte blaugrana entrant fins a sota la cistella per anotar els dos primers punts (19-23). I és que quan semblava que el marcador estava encallat, el Barça ha trobat com fer mal a l'equip visitant. Dues accions amb una excel·lent circulació de pilota han permès als blaugranes empatar el marcador (23-23, min. 14). I a continuació un triple d'Abrines ha capgirat el resultat per tornar a posar l'avantatge culer (26-25). I és que encara que els d'Obradovic es mantinguessin dins del partit, a poc a poc, els barcelonins han anat obrint forat per arribar al final de la primera part cinc per sobre al marcador (39-32).

Els blaugranes trenquen el partit

A la represa, el Barça ha posat la marxa anotadora. Dues cistelles fàcils de Kalinic sota cèrcol han posat al +11 en el marcador. Els de Jasikevicius han continuat collant a l’equip visitant, i tot i que els serbis han estat encertats des de la línia del triple, els blaugranes han ofegat el joc interior dels de Belgrad. A l’equador del tercer quart, el Barça ha obert escletxa, i després d’un triple de Laprovittola i un 2+1 de Sanli ha posat el 59-44 en el lluminós. Els darrers minuts, els barcelonins han sabut gestionar la distància i han arribat al darrer quart amb 15 punts d’avantatge ( 64-49).

Amb la feina quasi enllestida, el Barça ha encarat el darrer parcial amb seguretat. Tot i que el ritme del partit ha baixat substancialment, els de Saras no han deixat que l’equip visitant s’apropés al marcador. Quan faltaven cinc minuts pel final, Kyle Kuric ha tornat a trepitjar el parquet del Palau Blaugrana després del traumatisme cranioencefàlic que va tenir a principis d’octubre. I a la primera pilota que ha tocat.. .cap dins, triple de l’aler per certificar el seu retorn. Finalment, tot i que el Partizan ha retallat alguns punts, els blaugranes s’han imposat per 79-68.

Amb la victòria d'aquest dimarts, el proper partit dels blaugranes serà el compromís europeu contra el Baskonia aquest divendres al Palau Blaugrana (20.30h)