Barça – Reial Madrid: Un Clàssic europeu d’alçada

Barça – Reial Madrid: Un Clàssic europeu d’alçada

Els de Saras es disputaran amb el conjunt blanc un bitllet per a la final de l’Eurolliga d’aquest dissabte a l'Stark Arena de Belgrad

A un pas de la final. El Barça disputa aquest dijous (21.00 hores) la semifinal de la Final Four amb l’objectiu de classificar-se per a la segona final de l’Eurolliga de forma consecutiva. Al davant un rival del tot conegut, el Reial Madrid, en un Clàssic europeu d'alçada. Un rival que des de l’arribada de Saras el Barça suma 11 victòries en 14 partits, cinc triomfs en sis partits aquest curs davant el Reial Madrid. 

 

El Barça

El Barça arriba a la Final Four amb tot l’equip disponible i amb el gran retorn de Higgins a l’equip. Els blaugrana buscaran repetir l’accés a la final de la darrera campanya. Els de Saras hi arriben després d’obtenir el bitllet en el cinquè partit davant el Bayern de Munic (3-2) i de tancar la lliga regular amb un triomf a Manresa.

Saras ja va advertir a la roda de premsa que “en una Final Four un Clàssic és igualar d’important que un altre partit i no importen els resultats previs aquesta temporada”. A més el tècnic blaugrana va avisar que “s’han de reduir els errors, ja que qualsevol regal et pot deixar fora”. 

2021-12-07_FCBBASQUETvsRMADRID_47

El rival

Els de Pablo Laso arriben a la cita de Belgrad en un bon moment i després de classificar-se per la via ràpida davant Maccabi (3-0). El conjunt blanc torna a la cita final europea després de la seva absència a la darrera edició de Colònia amb l'objectiu de sumar una nova Eurolliga. I ho fa amb homes experimentats en aquesta gran cita final. 

Precedents favorables aquest curs

Els resultats en partits entre blaugranes i blancs són favorables als de Saras. I és que dels sis partits que s’han vist les cares el Barça s’ha acabat imposat en cinc d’ells. La única ensopegada dels blaugrana va ser a la Supercopa, on el Madrid va imposar-se 83-88. La resta, dos partits de lliga regular, dos de la fase regular de l’Eurolliga i el de Copa van acabar amb triomf culer.

El més recent va ser fa poc més d’un mes, el 10 d’abril en el partit de lliga regular disputat al Palau Blaugrana i amb triomf final culer per 108-97. Repassem les imatges més destacades d’aquell darrer partit entre Barça i Reial Madrid. 

 

Els tres precedents a la Final Four

Si ens fixem en els Clàssics que han tingut lloc en una Final Four en trobem tres. El primer va ser el 1996, a París. El Barça es va imposar per 10 punts de diferència (76-66) al conjunt blanc tot i acabar perdent a la final. Les dues darreres són més recents i amb triomf madrileny. La primera del 2013 va acabar amb un 67-74 contra els culers, mentre que el darrer precedent és del 2014, en què el Reial Madrid es va imposar clarament (62-100).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut