Zalgiris Kaunas – Barça: Triomf de prestigi a Lituània (86-93)

Els culers guanyen un partit molt disputat en la que ha estat la victòria número 200 de Pesic com a tècnic blaugrana

Gran victòria del Barça a Lituània. El conjunt culer ha aconseguit un important triomf davant el Zalgiris Kaunas (86-93) en un duel molt disputat fins al final, on Higgins, amb 27 punts (rècord personal a la competició), ha estat el jugador més destacat sobre la pista. A més, ha estat la victòria número 200 de Pesic com a tècnic del Barça, aconseguint aquest registre en tan sols 277 partits. Brutal.

Igualtat inicial

El Zalgiris ha sortit molt endollat al matx i s'ha avançat amb un parcial inicial de 5-0, però els culers l'han contrarestat ràpidament amb un 0-8 per situar-se per sobre en el marcador, amb cinc punts seguits de Smits. A partir d'aquí, estira-i-arronsa constant entre tots dos equips, amb Mirotic molt endollat en atac (13 punts al primer quart), per acabar marxant al final dels primers 10 minuts amb 20-23. En el segon quart ha destacat l'encert anotador d'un actiu Pierre Oriola, i un gran triple de Hanga ha catapultat els culers, que han acabat marxant al descans amb 7 punts d'avantatge en el marcador (40-47).

Ja al tercer quart, un parcial de 7-0 dels locals ha tornat a igualar totalment el partit, i de nou ha començat l'intercanvi de cops, impedint que cap dels dos conjunts s'escapés en el marcador. Higgins, amb 12 punts al tercer període i dos triples brutals, ha estat el líder en atac del Barça durant aquest quart, sent peça clau perquè els de Pesic marxessin al darrer temps amb una lleuger avantatge però amb tot per decidir (61-66).

Victòria treballada fins al final

L'últim quart ha començat igual que ha acabat l'anterior: amb dos grans triples seguits de Higgins. Tot i això, el conjunt lituà no ha desistit i ha seguit viu a base de triples: Grigonis, Hayes i Walkup han anotat de tres en els últims dos minuts de partit per mantenir l'emoció fins al final. El Barça, però, no ha donat opció a la remuntada amb Mirotic i Higgins que seguien anotant per als barcelonistes, i és què el nord-americà ha acabat el partit amb un gran rècord: Ha aconseguit 27 punts, màxima anotació d'un jugador del Barça en un partit d'Eurolliga aquesta temporada i màxima anotació personal en els seus 136 partits jugats a la competició. Finalment, victòria molt treballada dels culers (86-93), que sumen un triomf molt important a Lituània i se situen amb un 6-1 a l'Eurolliga en la victòria 200 de Pesic com a tècnic culer.