Iberostar Tenerife – Barça Lassa: Superats per la defensa canària (63-57)

Els de Pesic no poden superar el conjunt canari, però es mantenen líders

El Barça Lassa ha perdut davant l’Iberostar Tenerife (63-57) en el duel corresponent a la jornada 19a de la Lliga Endesa. El matx ha estat marcat pels baixos percentatges en l’anotació i les intenses defenses d’ambdós conjunts. El jugador més valorat dels blaugranes ha estat Adam Hanga, amb 11 punts i 27 de valoració.

El duel ha començat amb força imprecisions ofensives i amb les defenses imposant-se als atacs (5-2, min 4). Els de Pesic, des de la defensa i aprofitant les ràpides transicions defensa-atac, han respost amb un 0 a 7 que ha escurçat distàncies (11-9, min 7). S’ha arribat al final dels primers deu minuts amb el 16 a 13 al pavelló insular.

Les pèrdues de pilota –deu en els primers vint minuts– han perjudicat el joc dels culers. I l’encert del conjunt canari, amb un Abromaitis molt inspirat en atac (20 p), ha augmentat la renda (26-19, min 15).

Col·lapse ofensiu blaugrana

La mala selecció en el tir, combinada amb l’enorme desencert des del llançament exterior blaugrana –2/11 en el tirs de 3–, ha provocat que la batuta del joc fos comandada pels locals. S’ha arribat al descans amb el 35-24 a l’electrònic.

A la represa, les errades i les dificultats en l’anotació dels dos equips ha continuat present al parquet. Però, a partir de la intensitat en defensa i el control del rebot defensiu, amb un Oriola molt actiu, els de Pesic han frenat el ritme dels locals. De la mà d’un atrevit Ribas en atac, els barcelonistes han escurçat distàncies al marcador amb un poderós parcial de 9 a 16 que ha fet que s’arribés al final del tercer període (44-40, min 30).

Sense fortuna al tram final

El baix percentatge d’encert ofensiu dels culers, a causa de la bona pressió defensiva dels canaris, ha situat un parcial de 9 a 2 (58-50, min 37) que ha dificultat les opcions dels blaugranes. Al tram final de l’enfrontament l’encert d’un Abromaitis en estat de gràcia –màxim anotador del partit amb vint punts– ha significat la tercera derrota del curs en Lliga Endesa. Tot i això, el Barça Lassa manté el liderat de la competició domèstica.