14. Hernangómez

Pivot

2310_Fitxes_BASQUET - 14 - WILLY HERNANGOMEZ - AC307845_1
Especialista des de sota cistella i en la mitjana distància. Amb un excel·lent moviment de peus carrega el rebot ofensiu a la perfecció. Un extraordinari productor de joc interior

Guillermo Gustavo "Willy" Hernangómez Geuer (Madrid, 27 de maig de 1994), fill de jugadors de bàsquet, va començar jugant a Club Bàsquet Las Rozas, on va destacar des de primerenca edat gràcies a la seva estatura i ràpida millora en els moviments, que van cridar l'atenció del Reial Madrid, on es va incorporar a les categories inferiors.

Després de passar per les diferents categories, Willy va fer el seu debut com a professional la temporada 2012/13, jugant un total de sis partits a l'ACB i tres a Eurolliga, sorprenent amb la maduresa i el domini a la zona.

Amb la intenció que el jugador agafés minuts i confiança, el Madrid va decidir cedir al pivot al CB Sevilla, on va estar dues temporades i va coincidir amb el blaugrana Thomas Satoransky. Al club sevillà es va consolidar com a jugador i va destacar des del primer moment, deixant grans actuacions com un partit contra el Barça, on va acabar amb 29 punts, 13 rebots i 43 de valoració, sent el jugador més jove a arribar a aquesta xifra.

Després de les grans temporades a Sevilla, Willy torna al Madrid, on es proclama campió de l'ACB i de la Copa del Rei. En finalitzar la temporada, el jugador decideix fer el salt a l'NBA, on va ser elegit en la posició 35 per Philadephia 76ers, que va cedir els seus drets als New York Knicks.

En la seva primera temporada als Estats Units, Willy va fer una mitjana de 8,2 punts i 7 rebots de mitjana, que li van servir per ser inclòs en el millor quintet de rookies de la NBA.

El 7 de febrer del 2018 va ser traspassat als Charlotte Hornets a canvi de Johnny O'Bryant i dues futures segones rondes del draft. Després de mesos de pocs minuts i protagonisme a l'equip, el madrileny va anar a poc a poc agafant confiança i va acabar la temporada amb 7,3 punts per partit.

Després de gairebé tres anys a Charlotte, Willy fitxa per New Orleans Pelicans, on té bones actuacions com els 29 punts i 10 rebots davant de Philadelphia 76ers, però no acaba de tenir el protagonisme desitjat.

Amb set temporades a l'NBA, el 13 de juliol del 2023 es converteix en jugador del Barça.

Amb la selecció espanyola absoluta, Willy Hernangomez es proclama campió del Món al mundial del 2019 celebrat a la Xina. A més, el 2022 s'alça amb l'or a l'Eurobasket després de guanyar França a la final, sent nomenat MVP del torneig i elegit en el millor quintet.

Perfil tècnic

Hernangomez és un jugador interior especialista des de sota la cistella. Amb un interessant moviment de peus, el pivot aconsegueix sumar a l'ofensiva de l'equip. També té capacitat per anotar des de la mitjana distància. És un excel·lent jugador en el rebot ofensiu

Lloc de naixement
Madrid
Data de naixement
27/05/1994
Alçada
213cm

Bàsquet Últimes notícies

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut