3 Gual

Marc Gual

Mig

Passador brillant i jugador desequilibrant en l'un contra un, Gual és una peça clau de l'equip blaugrana

Gual es va formar a Sant Sadurní, la seva localitat natal. Després de jugar durant tota la seva vida al Noia, als 22 anys el Reus el va fitxar i al club del Baix Camp es va convertir en un autèntic referent tant de l'OK Lliga com a nivell europeu. Allà hi va jugar durant vuit temporades.

El mig defensiu va decidir canviar d'aires i es va convertir en el gran fitxatge del Liceo de la temporada 2009/10. Amb el quadre gallec va fer una gran campanya però no va aconseguir cap trofeu, més enllà de ser escollit el jugador més valuós de la temporada.

La seva estada a la Corunya va durar només un any i el Reus el va tornar a acollir. Tot i tenir a l'abast la Lliga Europea, els roig-i-negres la van perdre contra el Liceo en un final agònic. Però l'OK Lliga no es va escapar en aquesta ocasió, tot i que el Reus de Gual va dependre del triomf blaugrana contra el Liceo per celebrar el títol de la regularitat 38 anys després.

Va ser l'MVP de la temporada 2010/11, juntament amb el seu excompany Guillem Trabal. Marc Gual va arribar al Barça la temporada 2011/12.

Des de la seva arribada ja ha aixecat tots els títols possibles i s'ha convertit en un jugador clau de l'engranatge blaugrana.

Perfil tècnic

La seva virtut més gran és la visió perifèrica, ja que és capaç de portar la bola sense mirar-la. És un gran passador, desequilibrant en l'un contra un. Espectacular en el canvi de ritme. És un jugador enllaç. En defensa té bona anticipació i executa amb criteri els contracops. Un jugador completíssim.

Palmarès

Amb el FCB
Títols Quantitat Temporades
Copa Intercontinental 1 2014/15
Copa Continental 1 2015/16
Lliga Europea 2 2013/14 - 2014/15
Supercopa d'Espanya 6 2011/12 - 2012/13 - 2013/14 - 2014/15 - 2015/16 - 2017/18
Copa del Rei 3 2011/12 - 2015/16 - 2016/17
OK Lliga 5 2011/12 - 2013/14 - 2014/15 - 2015/16 - 2016/17
Amb la selecció
Títols Quantitat Temporades
Or a l'Europeu 4 2006 - 2008 - 2010 - 2012
Or al Mundial 5 2005 - 2007 - 2009 - 2011 - 2013
Personal
Títols Quantitat Temporades
MVP de l'OK Lliga 2 2009/10 - 2010/11
Altres
Títols Quantitat Temporades
Copa del Rei 1 2005/06
Supercopa d'Espanya 1 2006/07
OK Lliga 1 2010/11
Copa CERS 1 2003/04
Lliga Europea 1 2008/09
Mundial de Clubs 1 2008/09