Hockey Bassano – FC Barcelona Lassa: Triomf blaugrana per accedir a quarts (2-3)

Els culers han vençut als italians i s’han assegurat el pas als quarts de final de la Lliga Europea a falta d’una jornada per finalitzar la fase de grups gràcies als gols de Bargalló (2) i Pablo Álvarez

El FC Barcelona Lassa viatjava a Itàlia amb un clar objectiu: certificar el pas als quarts de final de la Lliga Europea. I així ha estat. Els blaugrana han guanyat al Bassano (2-3) i s’han classificat matemàticament per la següent ronda, a falta de confirmar la primera posició (el Porto ha guanyat 2-6 al Merignac i continua a dos punts dels culers) i a falta de només una jornada per finalitzar la fase de grups.

Doblet matiner de Bargalló

I és que el partit ha començat de la millor manera possible pels blaugrana, amb un gol matiner per encarrilar el triomf. Pau Bargalló, als dos minuts de joc, ha situat el 0-1 al marcador per avançar als homes de Ricard Muñoz. El Barça Lassa dominava i arribava a la porteria contrària, i de nou Bargalló, ha estat l’encarregat de perforar la porteria local, situant el 0-2 (minut 8).

Els italians, però, no s’han rendit i han tornat a ficar-se dins del partit als 15 minuts de joc del primer temps, mitjançant Diogo Neves. El portuguès, amb un llançament llunyà, ha retallat distàncies, col·locant l’ 1-2 al marcador. Els culers, però, no han perdut el control del partit i Pablo Álvarez ha tornat a obrir escletxa al marcador amb l’1-3 (minut 19). A més, Sergi Panadero ha tornat a la pista després de perdre’s el darrer partit contra el Lleida per unes molèsties a la cama dreta.

Els blaugrana podrien haver augmentat la diferència abans de la mitja part, però ha faltat l’encert final. Primer Pablo Álvarez, en una falta directa que no ha pogut transformar, i també Barroso, que a tres minuts pel descans ha disposat d’un penal, però la bola s’ha topat amb el travesser. El Barça, però, ha completat un primer temps on els blaugrana han estat superiors i s’han trobat còmodes, i on només ha faltat l’encert de cara a porta per tenir més tranquil·litat al marcador.

Control a la segona

Ja a la segona part, el Barça Lassa ha continuat dominant i controlant el joc, coneixedor del bon resultat que estava aconseguint en terres italianes. Tot i el bon joc blaugrana, el gol de la tranquil·litat es resistia, i els locals han estat a punt de marcar en una falta directa de Tataranni, que ha acabat amb blava per Bargalló i amb una gran doble parada de Sergio Fernández.

Quan semblava que el Barça s’enduria el triomf sense problemes, ha arribat el gol de Panizza, a falta de tres minuts del final, per col·locar el 2-3 al marcador (minut 47). Amb una rematada al segon pal, el jugador local donava emoció fins al final al partit, però els blaugrana han defensat amb contundència els darrers instants per poder aconseguir la victòria.

Finalment, triomf ajustat però molt treballat del Barça Lassa per accedir als quarts de final i seguir avançant rondes a Europa. En la darrera jornada de la fase de grups (al Palau contra el Merignac) els blaugrana intentaran certificar el primer lloc, conscients que amb un empat ja ho serien. El rival a la següent ronda serà o el Reus o el Forte dei Marmi.