13 Ariño

Aitor Ariño

Extrem

Explosiu, ràpid i hàbil, aquest fill de jugador del Barça és un extrem de la casa amb un enorme futur

Aitor Ariño va iniciar-se en l’handbol a l’edat de 7 anys a l’Escola Mestral. La seva capacitat no va passar desapercebuda per als tècnics de l’handbol formatiu blaugrana, que el van incorporar a l’equip infantil l’any 2004.

Ariño va fer-se un forat a les categories inferiors del FC Barcelona, ja que portava l’handbol a la sang. El seu pare, Sergi Ariño, va ser jugador del primer equip de l’handbol blaugrana del 1986 al 1988.

En categoria cadet va ser escollit millor jugador de la Minicopa que es va disputar a Saragossa l’any 2008. La seva progressió va ser constant i va merèixer la confiança de Xavi Pascual, que el va fer debutar amb el primer equip un 6 de febrer de l’any 2010 davant el Cangas amb només 17 anys. El dia del seu debut Ariño va marcar 4 gols.

A les següents temporades Ariño va simultaniejar el segon equip amb el primer equip. Fruit de la seva tasca va ser convocat per la selecció espanyola absoluta, que es va proclamar campiona del món a Barcelona l’any 2013 i Ariño va pujar a dalt de tot del podi.

La temporada 2013/14 es va incorporar al primer equip com a jugador de ple dret i, un curs més tard, va formar part del Barça que va guanyar els set títols en joc la temporada 2014/15. El seu contracte s'allarga fins al 2018.

Perfil tècnic

Aitor Ariño és un extrem de l’escola del FC Barcelona. Explosiu, ràpid i hàbil, pot defensar, sortir al contraatac i finalitzar.

En el joc posicional busca el moviment per darrere de la defensa i demostra capacitat de definició de cara a la porteria. Malgrat la seva joventut, és un jugador que al llarg dels anys ha assolit l’experiència necessària per disputar els partits del primer equip blaugrana.

Palmarès

Amb el FCB
Títols Quantitat Temporades
Copa ASOBAL 7 2009/10 - 2011/12 - 2012/13 - 2013/14 - 2014/15 - 2015/16 - 2016/17
Supercopa d'Espanya 6 2009/10 - 2012/13 - 2013/14 - 2014/15 - 2015/16 - 2016/17
VELUX EHF Champions League 2 2010/11 - 2014/15
Supercopa de Catalunya 7 2009/10 - 2010/11 - 2011/12 - 2012/13 - 2014/15 - 2015/16 - 2016/17
Super Globe 2 2013/14 - 2014/15
Copa del Rei 5 2009/10 - 2013/14 - 2014/15 - 2015/16 - 2016/17
Lliga 7 2010/11 - 2011/12 - 2012/13 - 2013/14 - 2014/15 - 2015/16 - 2016/17
Amb la selecció
Títols Quantitat Temporades
Or al Mundial 1 2013
Or a l’Europeu Juvenil 1 2012