Presentat el llibre ‘Història de l’handbol del FC Barcelona’

Presentat el llibre ‘Història de l’handbol del FC Barcelona’

La publicació, realitzada per l’Associació Veterans d’Handbol del Club, repassa els èxits dels 74 anys d’història de la secció

Aquest dijous, 9 de febrer, s’ha presentat el llibre ‘Història de l’handbol del FC Barcelona’, que ha estat realitzat per l’Associació Veterans d’Handbol del Club i que repassa els èxits dels 74 anys d’història de la secció. L’acte, celebrat a la Sala Berlín del Camp Nou, ha estat encapçalat pel president, Josep Maria Bartomeu, i ha comptat amb la presència del CEO, Òscar Grau; el director d’Esports Professionals, Albert Soler; el director executiu de la Fundació, Nacho Mestre; el president de la Federació Catalana d’handbol, Tomàs Moral; el gerent de l’Asobal, Joan Marín; el mànager de la secció, David Barrufet; el gerent de seccions del FC Barcelona, Xavier O’Callaghan; l’exjugador i exentrenador blaugrana Valero Ribera; l’exjugador Joan Sagalés; els jugadors del Barça Lassa Tomás i Morros, i el seu entrenador, Xavi Pascual, entre molts altres. També hi han assistit membres de l’Associació de Veterans del Club.

L’acte ha estat presentat pel periodista que retransmet l’handbol a Esport3, Joan Ramón Vallvé, i ha tingut també els parlaments del president dels veterans, ‘Quico’ López Balcells, de l’impulsor del llibre i membre de la junta de l’Associació, Ramón Domenech, i del periodista Manel Serras, coautor del llibre.

Bartomeu ha elogiat durant l’acte “la gran feina que ha realitzat l’Associació de Veterans d’Handbol del FC Barcelona”, i també el seu president, Francesc López Balsells, “per dur a terme aquesta gran feina i que era necessària”. I ha puntualitat: “La secció d’handbol constitueix, sense dubte, un pilar d’aquest tret que ens fa diferents d’altres clubs, la vocació poliesportiva”. “Aquest llibre farà que l’handbol sigui més fort de cara al futur”. De fet, Bartomeu ha explicat que el Club té reptes de futur com el Nou Palau, i aquest, “sense l’handbol, no seria un repte tan ambiciós com el que volem”.

El president blaugrana també ha volgut destacar que l’handbol forma part “de l’ADN del Barça des del 1943”, i que “gràcies a aquesta secció el nostre club ha gaudit de grans alegries i satisfaccions amb un palmarès extraordinari”. Cal recordar que l’handbol posseeix a les vitrines del Museu 9 Copes d’Europa, 23 Lligues i 20 Copes del Rei.

Finalment, Bartomeu ha asseverat que, més enllà dels títols, s’ha de posar en valor el compromís i el sentit de pertinença del Club que han demostrat els jugadors d’handbol del Barça, amb exemples com David Barrufet i Xavi O’Callaghan: “Tenen uns treballs molt importants al Club i estem molt contents de com ho fan; o el mateix Òscar Grau, que té la samarreta penjada al Palau i ara és el nostre principal executiu”. “En el futur esperem que jugadors que estan en actiu actualment puguin incorporar-se al Club tal com ho han fet ells”, ha sentenciat.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut