El Barça Lassa arriba a la sisena Final Four en vuit edicions

El Barça Lassa arriba a la sisena Final Four en vuit edicions

Els blaugranes han eliminat el Kiel als quarts de la Champions i buscaran, a Colònia, el tercer títol des que es va instaurar el format de Final a Quatre per decidir el campió d’Europa

El Barça Lassa manté el seu idil·li amb les Final Four de la VELUX EHF Champions League. Després de remuntar l’eliminatòria de quarts de final contra el Kiel en un espectacular partit al Palau (23-18), el conjunt de Xavi Pascual ha aconseguit el bitllet per a la seva sisena Final a Quatre en vuit edicions. De les cinc que han disputat fins al moment, a més, els blaugranes han sumat el títol en dues ocasions, i han arribat a dues finals més, que han perdut.

Amb les sis Final Four, el Barça Lassa iguala amb el seu rival de l’última eliminatòria, el THW Kiel, com els equips que més participacions sumen a la fase final que es disputa, des de fa uns anys, al Lanxess Arena de Colònia.

Un sistema d’èxit

El format de Final a Quatre es va instaurar la temporada 2009/10, i en la primera edició es va veure el Clàssic europeu a la final. El Barça i el Kiel es jugaven el primer títol amb aquest format, i els alemanys es van imposar per un resultat ajustat de 34-36. Al segon intent, la temporada següent, els blaugranes sí que van assolir l’objectiu. El Barça es va trobar el Ciudad Real a la final i la va guanyar per 27-24.

Els curs següent va ser el primer dels dos en què no s’hi va arribar. Els de Pascual van caure als quarts de final contra el Copenhaguen, però un any després hi tornarien. Van tornar a arribar a la final, però l’Hamburg va evitar el títol culer (29-30). La tradició es repetia la temporada 2013/14, però la fortuna no va acompanyar el Barça. A les semifinals, els penals contra el Flensburg (36-36) el van privar d’una nova final.

Hi tornen un any després

El curs 2014/15 va arribar el segon títol amb format Final Four. Els de Xavi Pascual es van imposar amb autoritat al Veszprém a la final (28-23) per aconseguir el novè títol de Champions de la història de la secció. Després d’això, el Kiel va tornar a creuar-se en el camí blaugrana la temporada passada i va barrar-li el pas als quarts.

Però ha calgut només un any per redimir-se, de nou, contra el conjunt alemany. Els dos gols de desavantatge de l’Sparkassen Arena han estat capgirats en un espectacular Palau Blaugrana, i el Barça Lassa tornarà a Colònia. El 3 i 4 de juny, al Lanxess Arena, els homes de Xavi Pascual buscaran el tercer títol en les últimes vuit edicions, el desè en total. Dimarts, 2 de maig, a les 12 hores a la ciutat alemanya es farà el sorteig dels encreuaments de la cita final.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut