Dídac Plana, primera incorporació per a la temporada 18/19

Dídac Plana, primera incorporació per a la temporada 18/19

El Club recupera el porter d’Arenys de Mar, amb contracte fins al 2021 i que torna d'una cessió al Jaén, per ocupar la vacant que deixa Sedano a la porteria

Ha arribat el moment de Dídac Plana al Barça. El porter d’Arenys, format al planter del Club, torna al Barça per incorporar-se al primer equip després d’una llarga trajectòria de cessions, la última de dues temporades al Jaén.

Amb contracte fins al 2021

Dídac, que té 28 anys, va tornar al Barça l’estiu del 2016, després d’un període de dos anys desvinculat del Club. Des d’aleshores ha jugat dues temporades cedit al Jaén, on ha guanyat una Copa d’Espanya i ha estat reconegut com un dels millors porters de la lliga LNFS. El porter va renovar amb el Barça Lassa l’estiu passat, i té contracte en vigor fins al 2021.

Format al Club

Dídac va arribar al Barça amb 15 anys i va jugar 4 temporades al Club: dos en categoria Cadet i dos en Categoria Juvenil. Va compaginar l’etapa de Juvenil amb el Barça B i va arribar a participar esporàdicament de la dinàmica del primer equip sense arribar a debutar en partit oficial. El 2008 va marxar cedit al Guadalajara, aleshores entrenat per Andreu Plaza. I en total, i comptant les seves dues etapes al Club, ha jugat cedit durant 8 temporades al Guadalajara (2008-10); Sala 10 Zaragoza (2010-2013); Catgas Energia Santa Coloma (2013-14) i Jaén (2016-18). Entre el 2014 i el 2016, Dídac es va desvincular dues temporades del Barça per fitxar pel Catgas. 

Dídac: “Arribo en el moment idoni”

“He treballat molt per arribar fins aquí”, reconeixia Dídac tot just confirmar-se el seu retorn al Club. “Arribo en el moment idoni, sóc un porter que ja he madurat i em sento amb molta confiança i amb moltes ganes de fer-ho bé i demostrar la meva vàlua”, assegura el d’Arenys. “El llistó de Paco Sedano està per sobre del sostre, a mi el que em toca és treballar al màxim i em sento preparat per lluitar per la titularitat i treballar amb paciència per esperar el meu moment”, diu Dídac.

Txus Lahoz: “És un dels millors porters de la lliga”

Per la seva banda, Txus Lahoz assegura que “Dídac torna convertit en un dels millors porters de la lliga i ha sigut un dels pilars de l’èxit del Jaén”. Per al manager esportiu, el seu cas “és un exemple de jugador format a casa que ha hagut de fer una llarga i difícil travessia com a cedit abans de tornar, i ara arriba amb tota la il·lusió i la força per triomfar al Barça”. Lahoz diu que el retorn de Dídac s’emmarca en la voluntat de fer un primer equip “amb una barreja de jugadors del planter i jugador de fora que donin un plus”. Per últim Txus Lahoz assegura que “la vacant de Sedano ha quedat ben coberta ja que Juanjo i Dídac formen una de les millors porteries que es pot tenir en aquesta lliga”.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut