FC Barcelona Lassa – Zalgiris Kaunas: Creença en el triomf fins al final (92-86)

FC Barcelona Lassa – Zalgiris Kaunas: Creença en el triomf fins al final (92-86)

Els de Bartzokas sumen una victòria molt treballada davant un rival molt combatiu al Palau i se situen amb quatre victòries i dues derrotes

El Barça Lassa ha sumat la quarta victòria d’aquesta temporada a l’Eurolliga davant el Zalgiris Kaunas al Palau Blaugrana (92-86), tot i que el partit s’ha hagut de treballar moltíssim. I és que l’equip lituà no s’ha rendit en cap moment. La creença dels blaugranes en el triomf ha estat patent durant tot el matxt. Rice, amb 20 punts, i Koponen, amb 16, han estat els màxims anotadors d’un Barça que també ha estat inspirat en el tir exterior.

Sabien els de Bartzokas que el partit davant el Zalgiris Kaunas al Palau no seria fàcil. Els lituans arribaven a Barcelona necessitats de punts amb només una victòria en cinc jornades, la qual cosa els feia perillosos d’entrada. I més si tenim en compte que l’any passat ja van ser capaços d’emportar-se el triomf del Palau. L'enfrontament s’iniciava amb poca anotació als primers minuts, però els blaugranes, mitjançant Tomic i Vezenkov com a màxims anotadors, posaven l’avantatge al marcador (16-12, min 10).

Anotació blaugrana des del tir exterior

El canell de Vezenkov continuava fi, i amb un bon triple començava a marcar diferència el Barça només començar el segon quart. El duel, però, seguia amb un ritme anotador baix. S’imposaven les tasques defensives de tots dos equips. Amb tot, però, els de Bartzokas mantenien un bon percentatge de tirs de tres –41% en tot el partit– per continuar amb l’avantatge de set punts (26-19, min 15).

Els de Jasikevicius han reaccionat gràcies a la qualitat de Motum –26 punts–  i Jankunas i han estat capaços de capgirar el marcador i situar-se per davant per primera vegada. Però, abans de tancar la primera meitat, un tap de Dorsey ha provocat un contracop liderat per Rice i un triple espectacular d’Oleson per finalitzar una jugada increïble i recuperar l’avantatge que s’havia escapat en aquest tram final del segon període (36-35, min 20).

Tot i un triple elèctric de Vezenkov només començar la segona meitat, el Zalgiris ha reaccionat. Motum era l’home més actiu dels lituans i penetrava a la zona interior per tornar a capgirar l’electrònic (48-52, min 25). Eren moments delicats, però el Barça no s’ha posat nerviós. Amb tranquil·litat i sense abaixar la guàrdia els de Bartzokas han replicat amb força. I ho han fet a base de triples. L’encert exterior estava sent el gran aliat dels blaugranes, sobretot amb la inspiració i el canell fi de Vezenkov i Eriksson. Precisament un triple del suec i un 2+1 de Tomic han fet que el Barça tornés a manar en el marcador (54-52, min 27).El partit d’Eriksson era sublim, i els 11 punts anotats significaven un rècord personal a l’Eurolliga.

Rice i Koponen, líders

En aquest context, Rice ha entrat en acció. El seu lideratge ha conduit el Barça a un joc més pausat en un duel elèctric, i Koponen l’acompanyava per convertir-se en els màxims anotadors –20 i 16 punts, respectivament. Holmes, que ha debutat com a blaugrana, ha anotat els seus dos primers punts des del tir lliure abans de tancar el tercer quart. Un quart que ha finalitzat amb un triple espectacular de Lekavicius des de camp propi (65-59, min 30).

El Barça ja no es deixaria sorprendre. Conscients de la importància de cada triomf a l’Eurolliga, els blaugranes no han deixat de manar en el marcador. Tot i que el Zalgiris intentava reaccionar complicant les coses fins als últims segons, el lideratge de Rice, el tir exterior i la força de Dorsey sota el taulell certificaven un triomf de molt valor que significa el tercer de consecutiu a l’Eurolliga. Una victòria vital abans d’afrontar els duels davant Olympiacos a domicili i Reial Madrid al Palau la setmana vinent.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut