FC Barcelona Lassa – Tecnyconta Saragossa: Un gran triple de Rice decideix el partit (91-88)

El nord-americà ha donat la victòria als blaugranes en l'última jugada d’un matx molt entretingut per a l’espectador

El Barça Lassa ha guanyat aquest diumenge (91-88) un espectacular partit contra el Tecnyconta Saragossa que no s’ha decidit fins als instants finals. Ha estat llavors quan Rice, en l'última possessió, ha convertit un triple guanyador per als blaugranes. Un triomf sustentat en un gran atac en què, a part del base estatunidenc (17 punts), també han destacat Vezenkov i Perperoglou (21 i 17). Sense Navarro, baixa d’última hora, però ja amb Oleson i Renfroe, els de Bartzokas han aconseguit la sisena victòria consecutiva a casa. Així, sumen 18 triomfs a l’ACB i veuen els primers llocs de la classificació.

El Palau Blaugrana ha viscut un partit distret des de l’inici, amb dos conjunts que intercanviaven cistelles, començant per dos triples anotats per Rice i Perperoglou per al Barça Lassa. Precisament aquests dos jugadors, amb sets punts cadascun, han estat els puntals ofensius dels catalans al primer quart, que ha finalitzat amb un lleuger avantatge (21-20). Cinc punts consecutius de Renfroe han donat el tret de sortida al segon quart i han iniciat un parcial de 13-4 que obria la primera escletxa significativa al marcador (34-24, min 14).

Al segon parcial, però, el Saragossa s’ha tornat a ficar dins del matx. Un 3+1 de Benzing, el millor visitant a la primera meitat amb 12 punts, ha iniciat la reacció de l’equip aragonès, que s’ha situat tan sols un punt per sota (37-36, min 17). No obstant això, l’altíssima producció ofensiva dels blaugranes, amb un gran Vezenkov –onze punts només al segon quart–, els ha permès anar-se’n al vestidor guanyant de sis (46-40).

Emoció fins al final

El Saragossa ha sortit molt endollat a la represa i, amb tres triples consecutius, ha situat l’empat al marcador (53-53, min 24), però ha anat perdent gas davant d’un Barça demolidor en atac, amb molts jugadors sumant i oferint espectacle. Una esmaixada de Diagné que ha fet vibrar el Palau i set punts de Koponen a les acaballes semblaven conduir el Barça a una distància còmoda al final del tercer quart (72-64), però un triple de Jelovac sobre la botzina ha refredat els ànims (72-67).

El triple ha donat ales al Saragossa, que ha començat el darrer quart creient en les seves possibilitats. Així, Bellas ha empatat amb un triple al minut 33 (74-74). La resposta del Barça Lassa, però, ha estat immediata. Primer, amb cinc punts consecutius de Perperoglou, i després, amb dos triples obra de Vezenkov i Rice (85-80, min 37). Tanmateix, el partit no estava ni molt menys decidit. Un llançament de tres de Bellas i un 2+1 de Jelovac tornaven a igualar el marcador i conduïen el partit a un final d’infart. Ha estat llavors quan la figura de Tyrese Rice ha emergit com en les grans ocasions. Amb només nou segons per jugar l’última possessió, el nord-americà ha agafat la responsabilitat i, amb un triple des de vuit metres, ha decidit el matx a favor dels barcelonistes (91-88).