FC Barcelona Lassa - ICL Manresa: Victòria incontestable en el derbi català (92-72)

Els homes de Bartzokas han brindat un homenatge al joc ofensiu liderats per un Eriksson estel·lar (21 punts)

El Barça Lassa surt victoriós del derbi català. Els blaugranes han mostrat un joc molt sòlid que ha permès guanyar el partit corresponent a la 21a jornada de la Lliga Endesa. Amb aquesta victòria, que ha tingut Eriksson com a home més destacat (21 punts), els homes de Bartzokas superen amb nota l’últim test abans de disputar la Copa del Rei. El tècnic barcelonista ha mogut la banqueta perquè l’equip no es ressentís de les baixes d’Oleson, Renfroe, Lawal, Ribas i Doellman. A més, Navarro ha assolit el partit número 650 a l’ACB. És el sisè home d’aconseguir aquesta espectacular xifra. L’altra nota positiva del matx han estat els primers minuts de Xavier Munford a la Lliga Endesa.

Festival anotador

El Barça ha iniciat el duel conscient de la importància que tenia, i la fam de victòria s’ha fet evident només posar-se la pilota en joc. L’atac culer ha fet un homenatge al joc ofensiu amb 33 punts al primer quart. La connexió Rice - Tomic i el canell d’Eriksson han guiat els culers durant els deu primers minuts. Els visitants, encertats des del perímetre, han pogut contenir les envestides blaugrana.

La intensitat defensiva ha augmentat a partir del minut 15. Els visitants han sofert en atac i han vist reduït el seu encert a cistella: sis punts en els últims cinc minuts del segon quart, que ha finalitzat 55-41.

Eriksson, líder ofensiu...

El segon quart ha mantingut la mateixa dinàmica. La faceta ofensiva ha brillat amb llum pròpia de la mà de Marcus Eriksson, que, amb dos triples consecutius (minut 13), ha distanciat els culers al marcador (43-28). L’exterior suec, amb 21 punts (5 triples), ha estat el jugador més destacat de l’enfrontament.

La represa no ha canviat els plans dels blaugranes, i Rice ha deixat una altra jugada per al record: pilota teledirigida a Diagné, que l’ha caçat en el moment just per esmaixar-la (57-43, minut 23). Els homes de Bartzokas, coneixedors de la superioritat física dins la pintura, han alimentat els interiors amb assistències que han permès generar espais per a les penetracions dels exteriors.

...i Rice, director d’orquestra

El base nord-americà, encarregat de portar l’atac culer a bon port, ha sabut interpretar el partit a la perfecció. Amb un ampli ventall de recursos ofensius, Rice ha liderat l’atac llegint els avantatges de Tomic a la pintura i sabent continuar en la sortida del bloqueig directe per finalitzar la jugada.

A la meitat del tercer quart, Ibón Navarro –tècnic visitant– ha hagut de demanar temps mort per intentar remuntar un partit que ja tenia propietari. Els manresans no han perdut la cara al matx. Els del Bages s’han acostat a vuit punts (69-61), però el caràcter de Faverani ha tallat el parcial de 0-9 amb quatre punts consecutius (73-61, minut 29).

El darrer quart ha estat controlat en tot moment pels barcelonistes amb atacs llargs, movent la pilota i elegint la millor opció. Finalment, 20 punts de diferència han avalat el bon joc dels homes de Bartzokas (92-72). La història dels derbis entre Barça i Manresa al Palau continua tenint un color blaugrana: 39 partits i 36 victòries culers. Així, el Barça Lassa posa la mirada als quarts de final de la Copa del Rei, competició que l’enfrontarà el proper divendres, 17 de febrer, a l’Unicaja de Màlaga.