Tottenham, Roma i Milan, rivals a la gira americana

Tottenham, Roma i Milan, rivals a la gira americana

El FC Barcelona tornarà a disputar la International Champions Cup aquest estiu, i disputarà tres compromisos els dies 28 i 31 de juliol i el 4 d’agost

El Tottenham, el Milan i la Roma seran els rivals del FC Barcelona de la propera pretemporada dins de la International Champions Cup de Nord-amèrica (ICC), una competició organitzada per Relevent Sports i que aquest any arriba a la seva sisena edició. Tant els enfrontaments com el calendari dels partits d’aquest torneig s’han donat a conèixer aquest dimarts a Miami, en un acte que ha comptat amb representants dels 18 equips participants. Per part del Club, hi han assistit el vicepresident del FC Barcelona, Manel Arroyo, i l’exjugador Luis Garcia.

Segons el calendari, el FC Barcelona disputarà un total de tres partits. Els blaugranes debutaran en la competició el 28 de juliol davant el Tottenham al Rose Bowl de Los Angeles (20.05 hora local, 5.05 hora catalana del 29). El segon partit el jugaran el 31 de juliol contra la Roma a l’AT&T Stadium de Dallas (20.35 hora local, 3.35 hora catalana de l’1 d’agost), i tancaran la seva participació el 4 d’agost al Levi’s Stadium de San Francisco, davant el Milan (17.05 hora local, 2.05 hora catalana del 5).

Vuitena vegada als Estats Units

Aquesta serà la vuitena vegada que el FC Barcelona fa la seva pretemporada als Estats Units. El 2003, els homes de Frank Rijkaard van jugar tres partits en territori nord-americà davant de la Juventus, l’AC Milan i el Manchester United. Tres anys més tard, els blaugranes van jugar contra el Chivas Guadalajara, l’América i el New York Red Bulls.

El 2008, en el primer any de Pep Guardiola com a entrenador, el FC Barcelona va jugar dos partits de pretemporada als Estats Units i els rivals van ser el Chivas Guadalajara i els New York Red Bulls. Un any més tard, els contrincants van ser els LA Galaxy, els Seattle Sounders i el Chivas Guadalajara. El Manchester United, el Chivas Guadalajara i el Club América van ser els equips amb els quals els culers es van veure les cares el 2011.

El 2015 els rivals van ser els LA Galaxy, el Manchester United i el Chelsea i l’any passat, el FC Barcelona es va imposar a la International Champions Cup després de vèncer la Juventus, el Manchester United i el Reial Madrid, un partit històric ja que va ser el segon Clàssic que es jugava fora de l’estat espanyol.

El fet que enguany s’hagi optat per la Costa Oest dels Estats Units s'emmarca dintre del Pla Estratègic del Club per a aquest mandat. Des del punt de vista de la implantació global de la marca Barça, el mercat americà és un territori prioritari a causa del fort creixement que viu el futbol en aquest país. Aquesta dinàmica posa el Club en disposició de generar una gran quantitat de nous seguidors en un mercat en què l’esport és una indústria molt desenvolupada i en què la competència és molt forta.

Addicionalment, aquesta visita constitueix una oportunitat per generar més ingressos econòmics, i per acostar-nos tant a partners estratègics, com a possibles nous patrocinadors, a causa del potencial econòmic d’aquest mercat

Declaracions de Manel Arroyo, vicepresident del FC Barcelona:

“El compromís del Barça amb el mercat americà és evident, ja que hi tornem per segon any consecutiu. Per nosaltres és sempre un plaer tornar a un país com els Estats Units, on l’esport forma part de la vida dels seus ciutadans. Ciutadans reals amb històries tan increïbles com les de l’Anthony Borges, l’heroi del tiroteig de Florida que va ser jugador de l’FCBEscola d’aquesta ciutat i a qui he tingut ocasió de visitar aprofitant que la presentació de la International Champions Cup se celebrava a Miami”.

“Tot i haver Mundial, hem considerat que era important tornar als Estats Units després del gran èxit de l’any passat. No podrem portar d’inici tots els nostres jugadors perquè gran part de la nostra plantilla disputarà aquest estiu aquesta competició, però un cop hagin descansat després de la seva participació al Mundial, s’incorporaran a la Gira”.

“La International Champions Cup s’ha convertit en una gran competició i estem encantats de poder continuar treballant amb una organització del nivell de Relevent Sports”.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut