Reial Betis - FC Barcelona: Piconadora alegre i virtuosa (0-5)

Els doblets de Messi i Suárez i el gol de Rakitic permeten als blaugranes golejar al Villamarín i escapar-encara més dels seus perseguidors en la classificació

No hi ha qui pari aquest Barça. Els de Valverde han aconseguit un espectacular triomf davant el Betis al Villamarín (0-5), amb una nova exhibició de Messi, amb doblet i assistència a Suárez, també bigolejador. Un triomf que permet als blaugranes distanciar-se, encara més, dels seus perseguidors després de les ensopegades d'Atlètic de Madrid i València.

Batalla per la pilota

La visita del Barça al Villamarín feia preveure un partit virtuós. I el duel no ha defraudat als amants del futbol. L'estil propi del Barça s'enfrontava al segell de Quique Setién introduït al Betis. Un equip valent, amb jugadors de toc al mig del camp, atrevits en la pressió a dalt i amb la defensa tremendament avançada. Davant d'aquest plantejament i amb dos equips que mostren el seu amor per la pilota, la batalla se situava al mig del camp. Les ganes d'agafar el control de la pilota es veien des de l'inici, i això es traduïa amb jugades molt ràpides de banda a banda, però sense profunditat. Molt toc, però robatori immediat. No era d'estranyar, doncs, que la possessió se situava en el 50-50 durant el primer temps.

El partit estava bonic amb un Barça que ha anat creixent clarament amb el pas dels minuts. El Betis s’havia d'exigir en defensa i el Barça buscava l'esquena de la defensa bètica mitjançant el mag Messi i la velocitat de Jordi Alba al carril esquerre. Creixien els de Valverde i avisaven amb perill la porteria d'Adán amb xuts de Sergi Roberto i Rakitic. El de Reus és un motor incansable, atent a les ajudes defensives, ràpid, virtuós i elèctric al mig del camp. Una versió del ‘20’ blaugrana simplement espectacular. Abans del descans, arribaria la nota negativa del Barça amb la lesió de Vermaelen. El central belga no ha pogut seguir una carrera de Sergio León i ha hagut de parar per una lesió als isquiotibials de la cama esquerra.

Exhibició de Messi

El pas pels vestidors ha fet canviar el guió del partit. Perquè de jugar en un espai de 30 metres en un duel espectacular per la pilota en el primer temps, s'ha passat a un control molt més intens del Barça que, pacient però ràpid, ha començat a desordenar als de Setién. Davant d'això els blaugranes han aprofitat per començar a obrir el partit amb un gran gol de Rakitic, precedit d'una passada de Suárez espectacular que ha trencat la defensa avançada del Betis. No ha canviat per a res l'estil local, fidels al seu estil han seguit amb la mateixa idea de joc. Però Messi ha tret el seu repertori habitual. A l'argentí no se li acaba mai la màgia i en cada partit treu un truc nou.

A la primera part ha fet migcampista adaptant-se al context del partit, i en el segon temps ha llegit els espais a la perfecció i ha començat a destrossar la defensa bètica. No ha perdonat en el mà a mà davant d'Adán per fer el segon. Una jugada calcada a la de Vila-real amb previ robatori de Sergio en la creació del Betis en zona de tres quarts. Ha participat en la jugada del tercer de Luis Suárez, que ha arribat al seu centenari de gols en Lliga amb el FC Barcelona marcant i tancant el triomf amb el cinquè gol de la nit. Una gardela directa a l'esquadra. Abans, Messi ha tornat a deixar una obra d'art al Villamarín, estadi on va assolir el rècord de gols en un any natural el 2012, després d'enganyar a tota la defensa bètica amb les seves fintes impossibles d'aturar i batre Adán amb un xut subtil al pal esquerre per fer el quart.

Messi ha estat creador de joc, golejador i assistent, capaç fins i tot de treure la pilota des del darrere davant la pressió de quatre jugadors bètics. Un fet que ha fet aixecar els espectadors del Betis per rendir-se al crac argentí. El Barça marxa de sevilla amb un gran triomf que el permet distanciar-se encara més al capdamunt de la classificació, després de les ensopegades de Atlètic de Madrid i València. I és que el Barça és, actualment, una piconadora alegre i virtuosa.