Mamelodi Sundowns – FC Barcelona: Festa blaugrana a Sud-àfrica (1-3)

Els culers, amb gols de Dembélé, Luis Suárez i André Gomes, han superat amb claredat el conjunt africà al FNB Stadium de Johannesburg davant de 87.000 espectadors que han vibrat amb el futbol dels blaugranes

Victòria culer a Sud-àfrica davant el Mamelodi Sundowns (1-3) en el partit dedicat al centenari del naixement de Nelson Mandela. Per als homes d’Ernesto Valverde cap duel és amistós, i els blaugranes –en el que ha estat el penúltim matx de la temporada– han sortit molt endollats des de l’inici al FNB Stadium. Abans dels tres minuts de joc, Dembélé ha inaugurat el marcador (0-1). El francès ha recuperat la pilota a la línia de tres quarts i, amb una gran definició amb l’esquerra, ha situat el primer.

El domini barcelonista ha estat absolut durant tot el primer període. El Barça ha controlat la possessió de la pilota i ha tingut diverses arribades a la porteria d’Onyango. Als 19 minuts, una gran combinació entre Denis Suárez i Luis Suárez l’ha aprofitat l’uruguaià per anotar el segon i reflectir encara més el domini culer (0-2). Tot i així, els locals no s’han arronsat i s’han apropat amb perill a la porteria de Ter Stegen, però lalemany, amb dues aturades espectaculars, ha mantingut el resultat a zero. Denis, amb una rematada al pal (min 39), ha pogut ampliar distàncies abans del descans, però finalment els primers 45 minuts han acabat amb 0-2 al marcador.

Ja a la segona meitat Ernesto Valverde ha donat entrada a onze protagonistes totalment diferents dels de la primera part. Ruiz de Galarreta, en la que ha estat la seva primera participació amb el primer equip, ha provat fortuna amb un bon xut des de la frontal que ha marxat fregant el pal (min 47). El domini continuava sent blaugrana i la insistència ha acabat desencadenant en el tercer: Recuperació dins l’àrea d’Alcácer, que cedeix per a André Gomes, i el portuguès, amb un bon xut amb l’esquerra, situa el 0-3 (min 66).

Messi, ídol a Johannesburg

A falta de 16 minuts per finalitzar el partit, Leo Messi ha saltat a la gespa després d’haver estat aclamat pels 87.000 espectadors del FNB Stadium durant tot el matx, i ja des del primer segon ha captivat tot el públic de Johannesburg amb els seus detalls habituals. Tot i així, els locals han obtingut el premi a la seva insistència i han acabat marcant el gol de l’honor, una bona definició de Vilakazi (min 74).

Finalment, victòria blaugrana per 1-3 en el que ha estat el darrer desplaçament de la temporada. Diumenge els de Valverde rebran la Reial Societat per tancar la temporada, i Andrés Iniesta rebrà el seu homenatge particular en el seu darrer enfrontament amb el Barça.