FC Barcelona – AS Roma: Golejada per acariciar les semifinals (4-1)

FC Barcelona – AS Roma: Golejada per acariciar les semifinals (4-1)

Els de Valverde aconsegueixen una bona renda al Camp Nou, després dels gols en pròpia porteria de De Rossi i Manolas i les dianes de Piqué i Suárez, i posen un peu i mig a les semifinals de la Champions

El Camp Nou ha tornat a viure una victòria a la Champions. I ja en són 26 de consecutives. L’última, la que ha aconseguit el FC Barcelona contra l’AS Roma, a l’anada dels quarts de final. I no és un triomf qualsevol, perquè permet als blaugranes afrontar la tornada amb més tranquil·litat (4-1). Els gols en pròpia porta de De Rossi i Manolas i les dianes de Piqué i Suárez ho han fet possible. Dzeko ha aconseguit batre Ter Stegen, ja al tram final, però el resultat continua posant els de Valverde unes quantes caselles de sortida més endavant.

De fet, tot i que la Roma ha començat valenta, el pes del joc i les ocasions han estat per als de Valverde des de l’inici. Una rematada al pal de Rakitic (min 18) i una canonada potentíssima de Suárez (min 28) han estat els primers avisos seriosos en un partit que, d'altra banda, no ha estat gaire lluït, però sí productiu i pragmàtic. Perquè, quan el Barça ha apujat el ritme, el gol no ha trigat a arribar. Amb una mica de sort, això sí, especialment en el primer. I és que el 0-0 s’ha trencat quan, en una combinació entre Messi i Iniesta, De Rossi ha intentat refusar l’esfèrica però aquesta ha acabat al fons de la xarxa (1-0, min 38).

Quatre minuts d’eficàcia

Com en el primer temps, els romans han sortit amb ganes, i aquest cop Perotti ha estat a punt de fer el gol amb un cop de cap perillós que ha sortit desviat (min 46). Acció, però, que ha resultat aïllada, perquè el Barça ha etzibat un cop letal amb dos gols en quatre minuts. Tots dos, amb segell de central blaugrana.

Així, el 2-0 ha arribat gràcies a la insistència d’Umtiti, que, en un servei de córner picat en curt per Rakitic, ha acabat forçant que Manolas marqués en pròpia porteria (2-0, min 56). Posteriorment, en un contraatac de Messi i en un xut de Suárez que no ha blocat bé Alisson, Piqué ha empès l’esfèrica i ha fet el 3-0 (min 59).

Suárez redueix les esperances romanes

Conscient que el resultat era massa difícil per afrontar la tornada, la Roma s’ha agafat a la possibilitat de fer un gol. Ha arriscat i ha tingut a tocar el 3-1 en un parell d’ocasions, però Ter Stegen ha tornat a demostrar que està en un moment de forma excepcional amb dues aturades impressionants. No ha pogut fer res en la tercera ocasió dels de Di Francesco, amb una rematada de Dzeko que, aquest cop sí, ha trencat la seva imbatibilitat (3-1, min 79).

Un gol d’eufòria per als romans, però que no ha estat suficient. Perquè Suárez, amb una rematada creuada, ha fet reduir les seves esperances amb una diana que deixa mig sentenciada l’eliminatòria (4-1, min 87). Així doncs, la tornada, que es jugarà dimarts a la capital italiana, ja no fa tanta pujada.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut