FC Barcelona – Getafe CF: Domini sense premi (0-0)

Els culers, tot i la insistència a la porteria de Guaita, no han estat capaços de materialitzar cap ocasió en gol i acaben cedint un empat davant un Getafe molt ordenat en defensa

El FC Barcelona no ha estat capaç de superar el mur defensiu del Getafe i cedeix un empat davant el conjunt madrileny al Camp Nou (0-0). Tot i la insistència dels d’Ernesto Valverde sobre la porteria de Guaita a la segona part, a més de tenir el control absolut de la possessió de la pilota i el joc, els blaugraesa no han estat del tot fluids en la creació d’ocasions i tampoc han tingut fortuna en la definició.

Primera part sense ocasions clares

El matx s'ha iniciat amb la que seria la tònica general de tots el primer temps: els culers dominant la possessió de la pilota i jugant pràcticament sempre en camp contrari. Tot i així, les ocasions de gol s’han resistit en els primers minuts, protagonitzats per tímides aproximacions blaugrana a la porteria de Guaita. Un domini absolut (la possessió als primers 45 minuts ha estat del 78% per als de Valverde) que els culers no han pogut reflectir al marcador en la primera meitat, i a més Ángel, en la que ha estat pràcticament l’única arribada visitant, ha tingut el gol en un xut creuat que ha marxat a l’esquerra de la porteria (min 39). Finalment, 0-0 al descans i amb tot per decidir.

Ja a la segona meitat, les aproximacions barcelonistes han començat a ser més clares i Coutinho ha avisat amb un xut des de la frontal que ha aturat Guaita (min 49). Només sis minuts després, Suárez, després d’una gran assistència de primeres d’Alcácer, ha tingut el gol en un mà a mà, però el seu remat ha marxat fregant el pal. Una ocasió que ha acabat d’endollar encara més els blaugranes, que dos minuts després l’ha tornat a tenir amb un llançament de Coutinho refusat per Guaita (min 57).

Insistència sense recompensa final

Amb el Barça ja bolcat en la porteria visitant, Valverde ha sacsejat encara més el matx amb un doble canvi als 60 minuts de partit: Iniesta i Dembélé –que retornava després de la seva lesió– han ingressat al terreny de joc en substitució de Coutinho i Alcácer. El Getafe, però, ho intentava sense fortuna amb passades llargues a l’espai a l’esquena d’una parella de centrals inèdita al Barça formada per Digne i Yerry Mina. El colombià ha debutat davant el públic del Camp Nou mostrant-se molt segur i atent en defensa i iniciant des del darrere els atacs barcelonistes.

Tot i la insistència culer, el gol es resistia. Yerry Mina (min 75) l’ha tingut en una gran rematada després d’un córner botat per Dembélé, però el cop de cap del ‘24’ blaugrana ha marxat fregant el pal. També Messi, amb dos llançaments des de la frontal consecutius, ha tingut el gol, però Guaita ha refusat tots dos intents (min 80). Ja al temps afegit, Suárez, amb un gran cop de cap, ha estat a punt de donar els tres punts als de Valverde, però Guaita ha enviat la pilota a córner després d’una gran estirada. Finalment, repartiment de punts al Camp Nou i el Barça que continua liderant amb solvència la classificació i encadena ja 23 jornades consecutives sense perdre a la Lliga.