Sevilla FC – FC Barcelona: Messi marca el camí de la remuntada (1-2)

L’excel·lència de l’argentí ha tornat a ser determinant en un partit en què el Sevilla s’ha avançat en el marcador, amb un gol de Vitolo i una gran primera meitat, però que Messi i Suárez s’han encarregat de capgirar

Leo Messi és únic. I, quan s’entona, és imparable. El Sánchez Pizjuán ho ha patit en primera persona i, per fi, ha deixat de ser territori inexpugnable per al Barça de Luis Enrique (1-2). La nova exhibició de l’astre argentí ho ha fet possible, amb un gol importantíssim –el 500 de la seva carrera amb el Barça- i una assistència cap a Luis Suárez. Unes accions que han deixat en res la gran primera part del Sevilla de Sampaoli, que ha posat sobre la gespa totes les seves qualitats ofensives en un duel d’alt voltatge i elèctric, que no ha tingut pausa i que finalment s’ha acabat emportant un Barça capaç de refer-se.

El Sevilla marca el ritme

Els primers cinc minuts de l’enfrontament ja han deixat mostres del que seria el partit: una gran intensitat, amb el Sevilla exercint una pressió alta –especialment durant la primera part- i amb el Barça intentant contrarestar amb l’esfèrica la fortalesa dels de Sampaoli, empesos pel seu públic. I és que, de fet, tant Ter Stegen com Sergio Rico han fet les seves primeres intervencions ràpidament, davant de les accions de Vietto (min 1) i Suárez (min 2).

Un inici trepidant que ha esperonat el Sevilla, encara fresc i més còmode amb el partit trencat i amb el joc d’anada i tornada. Vitolo ha marcat el primer, en un contraatac i un un contra un davant Ter Stegen (1-0, min 15), mentre que Vietto ha tingut l’oportunitat més clara per fer segon, però el seu xut creuat ha sortit fregant el pal (min 32). Davant d’això, el Barça ha intentat posar la pausa, però no ho ha tingut fàcil per frenar els locals, perillosos en atac i ràpids en l’execució durant pràcticament els primers 45 minuts. Però els de Luis Enrique han aconseguit el que volien abans del descans, que no era una altra cosa que l’empat per frenar els andalusos. I ho han fet gràcies a Leo Messi, clar protagonista tant en l’empat com en la remuntada. Pas a pas, primer ha aprofitat un contraatac iniciat per Denis Suárez i una assistència de Neymar (min 42) per fer l’1-1 i aconseguir canviar la cara al partit.

El repertori de Messi, a escena

Perquè el gol de l’argentí no ha fet abaixar l’alt ritme de l’enfrontament, però sí que ha canviat el color de la balança, amb un Barça diferent, que a poc a poc ha aconseguit passar a ser el dominador. També perquè, després del pas per vestidors, el desgast físic ha afectat més el Sevilla que el Barça, tot i que els de Sampaoli no han abaixat els braços. Malgrat tot, amb més tàctica i tècnica que no pas velocitat i frenesí, el Barça ha estat millor i no ha perdonat.

Ha tingut a tocar el segon en diverses ocasions abans que Suárez marqués l’1-2. Totes, de la mà d’un Leo Messi estel·lar. Primer ha avisat en una acció de combinació entre Neymar i l’argentí (min 46), però les més clares han arribat un parell de minuts més tard. La primera, en una bona contra que ha iniciat Denis, que ha continuat Suárez, que ha rematat Messi i que ha refusat Rami in extremis (min 52). La segona, en una deixada d’esperó de Denis cap a Messi, que ha provat una voleia que ha fet lluir-se Sergio Rico (min 53). La tercera, la més brillant, en una acció individual en què s’ha desfet de tres rivals i ha xutat fregant el travesser (min 59). No ha trigat, però, a arribar el premi a la insistència de l’argentí. No ha estat en forma de gol, però sí d’assistència en diagonal cap a l’arribada de Suárez, que ha batut Sergio Rico per capgirar el marcador (1-2, min 60).

Un altre aire

Sense l’angoixa de l’electrònic en contra, el Barça s’ha mostrat molt millor en la recuperació i ha trobat més línies de passada, que han fet mal a un Sevilla que no ha trobat tant d’espai per combinar. Amb tot, l’1-3 ha estat més a prop que el 2-2, tot i que la manca d’encert en l’última rematada i Sergio Rico, espectacular, han mantingut viu el Sevilla. L’aturada més lluïda, en una rematada a boca de canó de Suárez, després de l’enèsima passada de Messi (min 72).

Mentrestant, els de Sampaoli han esgotat les seves opcions, però la consistència defensiva blaugrana i el desgast físic local han pesat més. Un cop de cap d’N’Zonzi en la sortida d’un córner, que ha marxat desviat per poc, ha estat l’acció local més clara (min 74). Amb més cor que encert, el Sevilla ha buscat l’empat i Neymar ha aprofitat els espais per córrer. El brasiler, ja al descompte, ha tingut el tercer, però de nou Sergio Rico ha aturat la seva rematada (min 92). Una sentència que, finalment, no ha fet falta, perquè els tres punts han acabat volant igualment cap a Barcelona, després de mostrar, de nou, una capacitat de reacció brutal, aquest cop abans de la tercera aturada per compromisos internacionals i en un estadi on encara no s'havia escapat cap punt.