Neymar Jr i Ganso es retroben a la Lliga

Neymar Jr i Ganso es retroben a la Lliga

Els brasilers del Barça i del Sevilla s’enfrontaran aquest diumenge després de compartir vestidor durant quatre temporades al Santos

El duel de Lliga entre el FC Barcelona i el Sevilla CF d’aquest diumenge al Ramón Sánchez Pizjuán suposarà el retrobament de Neymar Jr i Ganso. El mateix crac blaugrana, en declaracions a Barça TV, ha assegurat: "Tinc moltes ganes de jugar contra el meu excompany i amic, al qual desitjo el millor menys quan jugui contra el Barça”. A més, el brasiler ha afegit que “Ganso és una gran persona, tranquil, feliç i un crac dins el terreny de joc, amb una gran qualitat”. També ha repassat els seus èxits conjunts, ja que amb ell va guanyar els seus primers títols com a professional. “Amb ell vaig guanyar el Campionat Paulista, la Copa del Brasil, la Libertadores..., sempre estarà al meu cor”.

Els dos brasilers s’enfrontaran a la Lliga quatre anys després de separar els seus camins professionals al Santos. Allà van compartir vestidor entre el 2009 i el 2012, en l’època de l’explosió futbolística d’un jove Neymar Jr. Tots dos formaven una dupla indiscutible que liderava l’equip i que el va conduir a la consecució de molts títols. Un d’aquests, la Copa Libertadores, els va permetre disputar el Mundial de Clubs del 2011, en què es van enfrontar amb el Barça a la final. A Yokohama, els blaugranes van aixecar el títol després d’un clar 4-0 amb gols de Messi (2), Xavi i Cesc Fàbregas.

Paulo Henrique Chagas de Lima, conegut futbolísticament com Ganso, va abandonar el Santos l’any 2012 per jugar amb un dels seus principals rivals, el São Paulo, fins que aquest estiu ha fet el salt a Europa en signar pel Sevilla. Al conjunt andalús està entrant a poc a poc en els esquemes de Jorge Sampaoli. Fins al moment ha disputat quatre partits de Lliga i un de Champions League, amb un total de 248 minuts.

La trajectòria de Neymar Jr a la Lliga espanyola, en canvi, té un recorregut molt més llarg i exitós. Després de ser el referent indiscutible del Santos al costat de jugadors com el mateix Ganso, Danilo, Elano i Rafael, disputa ja la seva quarta temporada com a blaugrana. Al Camp Nou, Neymar Jr acumula 153 partits, 91 gols i un palmarès de luxe: una Lliga de Campions, dues Lligues, dues Copes del Rei, un Mundial de Clubs, una Supercopa d’Europa i dues Supercopes d’Espanya.

Èxits conjunts

En la seva etapa al Brasil, Neymar Jr i Ganso van ser els líders indiscutibles d’una de les generacions més reeixides del Santos. Ambdós jugadors van conduir l’equip a la consecució de molts títols: una Copa Libertadores, tres Campionats Paulistes, una Copa del Brasil, una Copa Sud-americana i una Recopa Sud-americana. Ganso va marxar del Santos el 2012, mentre que Neymar Jr ho va fer un any després. Des d’aleshores, el conjunt peixe ha guanyat dos Campionats Paulistes més.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut