L’últim Atlètic de Madrid– FC Barcelona al Calderón

L’últim Atlètic de Madrid– FC Barcelona al Calderón

Serà el tercer duel que es jugui un 26 de febrer, una data en què els blaugrana mai han caigut a territori matalasser

El FC Barcelona jugarà per última vegada contra l’Atlètic de Madrid a l’estadi Vicente Calderón el proper diumenge 26 de febrer, a les 16.15 hores, en el partit corresponent a la 24a jornada de Lliga. Cal recordar que el Barça tornarà al Calderón amb motiu de la final de Copa, en el que serà el darrer partit oficial en un estadi que deixarà pas al Wanda Metropolitano a partir de l’estiu.

Els blaugranes van estrenar-se a l’Estadi Manzanares -no es va conèixer com a Vicente Calderón fins l’any 1971- amb una victòria, l’1 de novembre de 1966, gràcies a un gol de Zaballa. Des d’aleshores, el Barça ha disputat 38 partits amb un balanç molt positiu: 18 victòries, 11 empats i 19 derrotes.  De no sortir derrotats aquest diumenge, els culers superaran una ratxa de sis desplaçaments consecutius sense perdre al Calderón i que ha aconseguit en dos ocasions: durant els primers sis partits jugats entre els anys 1966 i 1972 (amb tres victòries i tres empats) i durant els darrers sis, on l’equip de Luis Enrique acumula cinc victòries i un empat (des de la temporada 2010/11).

Una victòria i un empat en 26 de febrer

Per tercer cop a la història el Barça tornarà a jugar a l’estadi matalasser un 26 de febrer. La primera vegada va ser a la temporada 1996/97, a l’anada dels quarts de final de la Copa del Rei amb un resultat igualat pels dos equips (2-2). Pizzi –amb dos gols- va ser el clar protagonista de la nit. Primer de penal en el minut 43 i, després, amb una diana en el minut 65. Els de Sir Bobby Robson van acabar superant l’Atlètic a la tornada, al Camp Nou, en un emocionant i inoblidable duel (5-4). El FC Barcelona va acabar emportant-se la seva 23a Copa contra el Betis al Santiago Bernabéu (3-2).

Per a trobar la segona coincidència entre els dos equips en un 26 de febrer, van haver de passar 15 anys (temporada 2011/12). El Barça de Guardiola va aconseguir esgarrar la ratxa de victòries de Diego Pablo Simeone com a entrenador de l’Atlètic de Madrid (1-2). Dani Alves –aprofitant una assistència de Cesc Fàbregas- va marcar el primer gol blaugrana mentre que el segon arribaria gràcies a un xut de falta directe de Messi. Aquella temporada, el Barça va quedar segon a la Lliga amb 91 punts i l’Atlètic cinquè amb 56.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut