FC Barcelona – Juventus FC: No ha pogut ser (0-0)

Els de Luis Enrique han tingut ocasions i han portat la iniciativa del joc, però la forta defensa dels italians ha evitat una nova remuntada i ha eliminat els blaugranes de la Champions

El FC Barcelona no podrà seguir el seu camí a la UEFA Champions League. Ho ha intentat amb força, ja que ha buscat una nova remuntada èpica al Camp Nou, però aquest cop la Juventus, que ha defensat el 3-0 de Torí amb èxit, s’ha acabat imposant. La falta d’encert d’un Barça a vegades una mica sobreexcitat i la forta defensa dels italians així ho han volgut. Malgrat tot, el Camp Nou ha tornat a viure un exemple de comunió, amb un públic de 10 que ha animat i cantat sense parar, fins i tot quan el temps ja era un enemic, fins i tot quan el partit ja s’havia acabat i el Barça havia consumat la seva eliminació a la Champions. Des del primer moment fins a l’últim, incansables i ajudant l’equip a fer un gol que s’ha resistit.

La primera part ja ha fet preveure que seria difícil tornar a marcar-se una remuntada èpica, perquè des del començament la Juve ha mostrat per què només ha rebut dos gols en aquesta Champions. Amb molta contundència defensiva, els d’Allegri han començat valents a la recerca del gol –Piqué ha salvat una internada a l’àrea de Cuadrado, mentre que Higuaín no ha rematat bé una centrada de Dybala-, tot i que els italians han acabat fent tres passes enrere. Concretament, a partir del primer quart hora de joc, quan la intensitat dels de Luis Enrique els ha fet retrocedir.

Els nervis i la precipitació local, però, han estat una llosa per als blaugranes, que s’han posicionat en camp contrari i han acaronat el gol una vegada i una altra, però no han pogut finalitzar cap jugada. De fet, l’únic xut entre els tres pals d’abans del descans l’ha fet Leo Messi, amb una rematada llunyana que ha hagut d’aturar Buffon (min 30).

Això, però, no ha significat que el Camp Nou no estigués a punt de celebrar l’1-0. Rakitic (min 15), Messi (min 19), Neymar (min 21) i Iniesta (min 28) han provat xuts que han sortit fregant la porteria, mentre que un Jordi Alba a boca de canó no ha arribat a rematar una centrada perillosa, després d’entrar amb tot des de segona línia i superar els defenses.

Atacar i tornar a atacar, però el mur es queda a zero

Luis Enrique ho havia dit en la prèvia del partit i el Barça sabia que havia d’atacar fins al final, conscient que tot podia passar. Però el pas dels minuts s’ha notat sobre la gespa d’un Camp Nou que ha començat a veure jugades rapidíssimes, amb menys encert en l’última passada per intentar enviar la pilota al fons de la xarxa d’un Buffon segur.

Perquè no ha hagut d’intervenir gaire, però quan ha estat necessari ho ha fet amb encert. Els exemples, en un xut molt col·locat de Leo Messi que ha tocat amb la punta dels dits (min 55) o amb una rematada de Mascherano que ha refusat amb èxit (min 79). En general, però, han pesat més les errades ofensives, els xuts desviats i l’anticipació de la defensa de la Juventus quan tot l’anterior s’havia superat.

El FC Barcelona no serà a les semifinals de la UEFA Champions League, això és un fet, però ningú pot dir que s'han abaixat els braços abans d’hora. Aquest cop ha sortit creu, però s’ha intentat fins que no ha quedat temps per a res més.