FC Barcelona – Vila-real: Recital d’un trident incommensurable (4-1)

Els de Luis Enrique aconsegueixen una gran victòria amb dos gols de Leo Messi, un de penal a l’estil Panenka i les dianes de Suárez i Neymar, que ha tornar a exhibir-se contra els groguets

El FC Barcelona continua amb pas ferm en aquest tram final de Lliga. I, com que els de Luis Enrique saben que no hi ha espai per a l’error, aquest dissabte han golejat un Vila-real que arribava al Camp Nou en plena lluita per estar a Europa la propera temporada (4-1). Un triomf blaugrana que s’ha gestat, en part, gràcies a un recital del trident, especialment d’un Neymar Jr que, novament, s’ha exhibit contra l’equip groguet. La seva diana, la novena contra els de Castelló, ha estat la que ha inaugurat el marcador (1-0, min 20), tot i que fins al final ha continuat fent anar de corcoll la defensa dels d’Escribà.

Els més de 90.000 espectadors s’han quedat bocabadats, especialment, amb l’inici de la jugada del gol de Messi a la vora del descans (2-1, min 45), així com de la màgia brasilera mostrada sobre la línia de fons en la jugada que ha provocat el llançament de penal a l’estil Panenka del mateix Leo Messi (4-1, min 80). Suárez, prèviament, havia fet el 3-1 en una contra per posar de cara el duel (3-1, min 68).

Massa Neymar per al Vila-real

El millor atac de la Lliga s’ha acabat imposant clarament a la segona millor defensa del campionat. Ha costat, especialment a la primera part, però l’eficàcia ha permès superar el replegament inicial ofensiu groguet –que tampoc no s’ha oblidat d’atacar bé quan ha pogut– i ha pogut arribat al descans amb avantatge (2-1). De fet, en el segon xut blaugrana a porteria, Neymar ha inaugurat el marcador en una jugada de combinació del trident (1-0, min 20).

Amb el marcador en contra, això sí, el Vila-real ha pressionat, conscient del que s'hi jugava, i ha trobat el gol en una passada de Soldado cap a Bakambu, quan ha guanyat l’esquena de la defensa per velocitat i s’ha plantat dins l’àrea i ha superat Ter Stegen (1-1, min 31). Neymar i Messi, però, han aparegut per marcar sobre el xiulet del descans. El primer, iniciant la jugada de manera màgica. El segon, desfent-se de Rodrigo, buscant l’espai i convertint-se en l’autor del 2-1 (min 45).

Un resultat que ha dotat el Barça d’una marxa més, sobretot per la banda del brasiler, que ha deixat infinits detalls de qualitat. No ha participat en el tercer gol dels catalans, després d’un contraatac letal de Luis Suárez quan el Vila-real començava a estirar-se (3-1, min 68), però ha estat clau en la jugada que ha tancat el partit. Sobre la línia de fons, s’ha inventat un barret per desfer-se del seu defensor i ha fet la centrada que ha acabat amb el penal per mans de Jaume Costa. La transformació, amb un llançament de Messi a l’estil Panenka (4-1, min 80), ha servit per posar la cirereta a un partit que permet continuar lluitant per la Lliga.