FC Barcelona B – Mallorca B: Remuntada de líder al Miniestadi (2-1)

Els nois de Gerard López han aconseguit una victòria important per continuar al capdavant de la classificació

El Barça B ha trencat avui la ratxa de tres partits consecutius sense guanyar amb una victòria treballada que serveix per refermar la seva condició de líder del Grup III de Segona Divisió B. El Mallorca B s’ha avançat amb un gol de Baba, però els jugadors blaugrana, que han creat més perill que els seus rivals, han reaccionat a la perfecció i amb gols de Borja i Perea han capgirat el marcador.

Els dos equips han sortit molt intensos al terreny de joc, però ha estat el conjunt de Gerard López el que ben aviat ha dominat l’esfèrica i ha aconseguit apropar-se a l’àrea rival, mentre el filial mallorquinista esperava la seva oportunitat al contraatac. El Barça B era el primer d'avisar amb una rematada de cap de Borja i una altra de Marlon, però era Baba qui aprofitava un gran servei de córner de Serrano per avançar el conjunt mallorquí (0-1, min 20).

El Barça B no mereixia anar perdent i ha pogut redreçar la situació tan sols 10 minuts més tard, quan Borja López, també a la sortida d’un córner, aconseguia el gol de l’empat (1-1, min 30). Després de la diana, els barcelonistes no s’han aturat i han continuat creant perill, sobretot des de la banda esquerra, on Perea ha estat un autèntic maldecap per als de Palma. Tanmateix, el resultat no s’ha mogut més a la primera meitat.

Un gol de Perea decideix

A la represa, els locals han estat els que han continuat controlant el partit, i han tingut la primera ocasió al minut 51, quan Alfaro, des de la frontal de l’àrea, ha provat un xut potent que se n’ha anat per sobre del travesser per poc. De nou Alfaro, en una jugada molt ràpida, ha fet una gran passada a Perea, que només ha hagut d’empènyer la pilota al fons de la xarxa (2-1, min 55).

El matx s’estava convertint en un monòleg del Barça B, que hauria pogut fer el 3-1 en un servei de cantonada, però Borja aquest cop no ha estat encertat en el remat. Tan sols uns instants més tard, un xut ras i ajustat de Sarsanedas ha fet lluir-se el porter visitant. Tot plegat ha fet reaccionar l’entrenador visitant, que ha donat entrada a dos homes de refresc al minut 62. A partir de llavors, el partit ha estat més igualat. Xemi ha estat molt a prop d’ampliar l’avantatge al minut 69, però també Sarmiento ha pogut empatar en un xut que Varo ha aconseguit refusar. El Mallorca B ha buscat l’empat al tram final, però els de Gerard López han sabut patir per aconseguir que els tres punts es quedessin a casa.

El proper compromís del filial barcelonista serà el dissabte que ve al camp del Cornellà, just abans d’afrontar dos partits consecutius al Miniestadi, contra el Gavà, primer, i contra el Llevant B, després.