Signatura de l'acord entre el FC Barcelona i Mission Hills, un nou pas en l'estratègia del posicionament global del Club

Signatura de l'acord entre el FC Barcelona i Mission Hills, un nou pas en l'estratègia del posicionament global del Club

El president Josep Maria Bartomeu i el president de Mission Hills, Ken Chu, certifiquen l’acord del projecte per construir una gran FCBEscola i un espai d’experiències Barça a Hainan

En un acte solemne celebrat en un espai decorat amb colors blaugrana per a l’ocasió, Josep Maria Bartomeu, president del FC Barcelona, i Ken Chu, president de Mission Hills Group, han signat l’acord que unirà les dues entitats per als propers deu anys amb la possibilitat d’ampliar-ho durant deu anys més. Amb aquest acord, les dues parts construiran la primera FCBEscola gestionada íntegrament pel Club, amb set camps d’entrenament i amb capacitat per a un miler de nens i nenes, un espai d’experiències Barça a Haikou, la capital de l’illa xinesa de Hainan. Aquest acord, que va ser referendat pels socis en Assemblea, és un nou pas en el procés de posicionament global del Club, inclòs en el Pla Estratègic 2015-2021.

La visita institucional del FC Barcelona a Hainan està envoltada d’una expectació mediàtica inusitada. Més de 350 representants de mitjans de comunicació acreditats han seguit en directe el solemne acte protocol·lari de la signatura, que ha continuat amb una roda de premsa. Posteriorment, Bartomeu i Ronaldinho han deixat les empremtes de les seves mans pel Passeig de les Estrelles del complex hoteler de Mission Hills Resort, on ja figuren altres personalitats de l’esport com Michael Phelps, Allen Iverson, Yao Ming, Boris Becker i Ronaldo; del cinema com Michael Douglas, Catherine Zeta Jones, Ryan Reynolds, Andy Garcia i Hugh Grant; i golfistes de renom com Tiger Woods, Colin Montgomery, Nick Faldo i Greg Norman.

Un cop finalitzat l’acte de la signatura, els germans Chu han acompanyat a l’expedició blaugrana, amb el president Bartomeu, Ronaldinho, el director executiu (CEO) Òscar Grau, a la zona, encara en obres, on s’ubicarà l’espai d’experiències Barça, que inclourà un espai interactiu sobre la història del club blaugrana, una gran botiga Megastore i una zona de restauració, que s’inaugurarà en breu.

Seguidament han visitat la Movie Town, que és un espai on es graven multitud de pel·lícules xineses, i han pogut gaudir de la gravació en directe d’una escena d’una sèrie. A més, han vist un estudi cinema indoor sense columnes que és considerat el més gran del món.

Visita al govern de Hainan

Abans de la signatura davant dels periodistes congregats a Centreville de Haikou, el president Josep Maria Bartomeu, i el CEO del Club, Òscar Grau, acompanyats de la resta de la delegació blaugrana, han visitat la seu del govern de Hainan. Allà han estat rebuts per un grup d’autoritats de la província encapçalat pel seu governador, Liu Cigui, que els ha fet una explicació sobre l’illa, la qual destaca per la seva sostenibilitat ambiental i l’elevat nombre de visitants que rep cada any, al voltant d’uns 60 milions de turistes. També els ha il·lustrat sobre  les instal·lacions esportives de Hainan, els seus camps de golf i els ressorts que s’hi estan construint.

Bartomeu, per la seva part, els ha explicat què és el Barça i la història del Club, així com els detalls del projecte que s’està duent a terme a Mission Hills. A més, el president blaugrana ha convidat el governador a viatjar a Barcelona per poder viure en directe un partit de futbol.  També s’ha tractat la possibilitat que l’equip femení del Barça pugui viatjar a Hainan a fer una petita pretemporada i jugar un partit amistós.

Declaracions de Josep Maria Bartomeu, president del FC Barcelona:

“Avui en dia estem compartint amb vostès els primers fruits d'una cooperació històrica. Treballarem amb Mission Hills per fer de Hainan un centre de futbol de la Xina i la regió en general”.

“Amb aquest objectiu estem portant la nostra acadèmia de futbol aquí a Haikou. Serà la nostra primera escola completament gestionada i supervisada pel Club. També estem obrint un espai d’experiències interactiu del FC Barcelona, el primer fora de Barcelona, on els visitants podran experimentar el que se sent en ser part d'un dels clubs de futbol més estimats del món”.

“Som conscients que Hainan és una província amb visió de futur i lideratge. Ja és una de les destinacions turístiques a Àsia, gràcies en part a l'enorme inversió que ha fet Mission Hills en camps de golf i altres infraestructures aquí”.

“Aquest és el material del qual estan fets els somnis. I això és el més important del que farem amb Mission Hills aquí a Hainan. La visió de la Xina com una gran nació futbolística impulsarà els somnis dels més joves, els que admiren jugadors com Ronaldinho. I el nostre objectiu és contribuir a fer els seus somnis realitat”.

“Finalment, m'agradaria donar les gràcies a Mission Hills per ajudar-nos a portar el FC Barcelona a la Xina. És un honor i un privilegi ser aquí i jugar un paper en el seu futur futbolístic”.

Declaracions de Tenniel Chu, vicepresident de Mission Hills Group:

“Aquest és un moment històric per a la Xina. És un honor tenir aquest partner estratègic per ajudar a créixer el futbol tant a la Xina com globalment. Esperem bons resultats i poder contribuir al món del futbol professional.”

“La Xina té un somni de futbol. És un gran honor poder treballar amb el Barça,  reconegut per disposar del millor sistema d’entrenament del món, per entrenar els talents del futur de la Xina”.

“Estem molt contents de disposar d’una de les instal·lacions d’entrenament més grans del món, amb 29 camps, tant interiors com exteriors, i treballar junts per tenir la millor plataforma per formar els millors talents”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut