El Barça presenta el projecte constructiu de l'Estadi Johan Cruyff amb l'Ajuntament de Sant Joan Despí

El Barça presenta el projecte constructiu de l'Estadi Johan Cruyff amb l'Ajuntament de Sant Joan Despí

En un acte celebrat amb el president Josep Maria Bartomeu, el comissionat de l’Espai Barça, Jordi Moix, i l’alcalde Antoni Poveda s’ha anunciat que la instal·lació serà una realitat la temporada 2018/19

En un acte celebrat al Centre Cultural Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí, amb presència del president Josep Maria Bartomeu, el comissionat de l’Espai Barça, Jordi Moix, i l’alcalde de la ciutat, Antoni Poveda, s’ha donat a conèixer aquest matí el projecte constructiu de l’Estadi Johan Cruyff. Les tramitacions urbanístiques per poder començar les obres ja estan molt avançades i, si es compleixen les previsions, l’acte de la col·locació de la primera pedra es podria celebrar aquest mateix estiu i la instal·lació més emblemàtica de la Ciutat Esportiva podria ser una realitat la temporada 2018/19. “La idea seria posar la primera pedra el proper mes de juliol. Fa set anys que estem treballant en aquest projecte”, ha anunciat Jordi Moix, que ha recordat que “la paraula Miniestadi deixa d’existir, i a partir d’ara serà l’Estadi Johan Cruyff”.

El president Josep Maria Bartomeu ha iniciat el seu parlament amb unes paraules de record cap a l’exvicepresident Jaume Llauradó, que va morir aquest diumenge: “Va ser un home lligat al Barça que va fer una tasca social increïble, sobretot amb la Marató”. Tot seguit, s’ha referit a l’Estadi Johan Cruyff, “la joia de la Ciutat Esportiva”, i ha afirmat: “És un orgull que porti el seu nom per la resta de la història. És un reconeixement a la seva figura i a tot el que va aportar al Barça tant com a jugador com a entrenador. Ell va crear escola”.

Bartomeu ha assegurat que l’Estadi Johan Cruyff “és la primera pedra que donarà inici a l’Espai Barça” i que la instal·lació, que pot ser una realitat “la temporada 2018/19”, “serà un estadi de formació, on jugarà el Barça B, el Juvenil A i el Femení”. “On jugaran els jugadors de casa nostra. Alguns d’ells faran el salt al primer equip i d’altres que acabaran jugant a les cinc millors lligues del món”, ha dit el president blaugrana durant l’acte, al qual també ha assistit el director executiu del Club, Òscar Grau, representants de la Fundación Johan Cruyff, del despatx d’arquitectura que ha fet el projecte arquitectònic, Batlle i Roig, així com representants de l’Espai Barça i de l’equip d’urbanisme de l’Ajuntament de Sant Joan Despí.

L’alcalde Antoni Poveda, per la seva part, ha reconegut que avui donen “el tret de sortida per construir l’Estadi Johan Cruyff, un projecte molt important per a Sant Joan Despí”, i s’ha mostrat molt satisfet de que el Barça sigui un veí més de la ciutat. “El Barça té una Ciutat Esportiva cent per cent esportiva i compartim els valors del FC Barcelona amb la nostra ciutat”.

El comissionat de l’Espai Barça, Jordi Moix, ha fet l’explicació tècnica de l’Estadi Johan Cruyff i de l’estat dels tràmits necessaris per cometre la construcció de la instal·lació. "Tot està aprovat, tot i que administrativament queden petites passes, però al juliol esperem posar la primera pedra”.

La primera peça de l’Espai Barça

La Modificació del Pla General Metropolità per a la transformació urbanística ja està aprovada, igual que el projecte d’urbanització de tot l’entorn. Només falta el projecte de reparcel·lació, que té prevista l’aprovació definitiva el proper mes de juny. Després d’aquest tràmit, el Club sol·licitarà les llicències per poder iniciar la construcció de l’Estadi Johan Cruyff, que serà la primera peça de l’Espai Barça.

Amb la compra dels terrenys del Tennis El Forn, i després del procés de la modificació del planejament urbanístic de l’àmbit de la Ciutat Esportiva, la nova Ciutat Esportiva tindrà una superfície total de 169.711 m2, un 26% superior a l’actual, incloent-hi l’annexió del tram del carrer que separa actualment la Ciutat Esportiva del terreny on es construirà l’estadi Johan Cruyff. Aquesta instal·lació ocuparà una parcel·la de 26.811 m2, i s’emplaça en els terrenys de l’antic Tennis El Forn, que el Club va adquirir a finals del 2015. La Ciutat Esportiva disposarà de 24.815 m2 de sostre d’ús esportiu, 21.557 m2 per a usos terciaris i comercials i 1.342 m2 de la Masia Can Felip.

L’Estadi Johan Cruyff portarà el nom d’una llegenda blaugrana que va ser un dels principals impulsors de l’aposta del Club pel futbol formatiu i de l’estil de joc que caracteritza el FC Barcelona. Substituirà l’actual Miniestadi, que serà enderrocat per construir el Nou Palau Blaugrana. La instal·lació es trasllada del barri de les Corts a Sant Joan Despí i serà la joia de la Ciutat Esportiva Joan Gamper, situada a només 8,5 quilòmetres del Camp Nou, perfectament comunicada amb Barcelona i les poblacions del Baix Llobregat i amb accessos des del transport públic i la B-23.

Recuperació de la Masia de Can Felip

Fruit de la reparcel·lació de la MPGM de l’entorn de la Ciutat Esportiva, la Masia de Can Felip passarà a ser propietat del FCB. La Masia de Can Felip està inclosa en el catàleg i el Pla Especial de Protecció i Rehabilitació del Patrimoni Arquitectònic de Sant Joan Despí. Com a element més singular, cal destacar-ne la torre circular del segle XII.

La Masia de Can Felip serà rehabilitada de manera integral per a residència d’esportistes majors de 18 anys que continuen integrats als programes formatius del Club. La Nova Masia de Can Felip, amb 1.200 m2 de superfície, tindrà capacitat per a fins a 21 esportistes distribuïts en 7 apartaments. Disposarà, a més a més, d’una sala polivalent, així com d’espai per a altres usos interns del FCB.

Per a més informació, s'adjunta aquí el dossier de premsa de la presentació de l'Estadi Johan Cruyff.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut